Вхід | Реєстрація

Скільки коштує прохолода?

Аномальна спека хвилює полтавців вже не один рік, а ціни на прохолоду як для офісу, так і для звичайної квартири невпинно ростуть.
На сьогодні справді дієвих методів боротьби зі спекою є не так багато. Здебільшого вони зводяться до кондиціонерів, вентиляторів, охолоджених напоїв. Можна перетворити спеку на свого друга, поїхавши на море чи то на річку. Проте що ж робити, коли обійми офісу відпочити не дозволяють?
Ціни на кондиціонери у полтавських магазинах коливаються від 1000 з гаком до 10000 гривень за брендову продукцію. На ваш вибір будуть впливати наступні чинники: метраж кімнати, яку потрібно охолодити, потужність охолодження, функціональність. У значну копієчку обійдуться кондиціонери із функцією подачі свіжого повітря та іонізації. Охолоджувальна техніка китайської збірки із єдиною функцією охолодження повітря може вам коштувати починаючи з 1100 гривень. Акційний товар, такий привабливий для нас економічно, майже за тиждень літа зріс у ціні ледь не на 400 гривень (навіть серед недорогих моделей). Утім, попри наявність попиту, дефіциту на охолоджуючу продукцію немає.
На жаль, на покупці самого кондиціонера довгоочікувана прохолода до вас в кімнату ще не завітає. Установка охолоджувальної техніки коштує від 750 гривень. Першим поверхам установка обійдеться дешевше, адже їм не потрібні послуги альпініста. В цілому установка триватиме близько 2-4 годин.
Як показує досвід, ділити клопіт установки кондиціонера краще із спеціалізованими фірмами. У багатьох магазинах під час покупки товару консультант запропонує вам візитку бригади, що встановлює охолоджувальну техніку. Як правило, такі бригади примусять відкласти установку на 2-3 дні. Почасти, ціна їхньої роботи буде вище, оскільки клієнти переплачують за терміновість. Щоправда, в одному з магазинів нам пообіцяли, що за ті ж 750 гривень встановлять кондиціонер уже наступного дня.
І вже безпосередньо у процесі експлуатації цілком можуть виникнути проблеми (наприклад, необхідність зміни фільтрів тощо), які викрадуть із сімейного бюджету декілька гривень. В будь-якому випадку, кондиціонер допоки лишається єдиним справді ефективним засобом охолодження нагрітих офісів та квартир полтавців.

Автор: Олександр ЗГУРСЬКИЙ, www.poltava.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 липня 2010, 10:10 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації