Вхід | Реєстрація

На Полтавщині пікнік біля річки Сула обернувся двома смертями

На Полтавщині пікнік біля річки Сула обернувся двома смертями
Вечірній пікнік на трьох біля річки Сула, що у Лубенському районі, виявився для двох мешканців села Піски останнім у їхньому житті. Виною всьому стала горілка та підступне почуття ревнощів…
У селі Піски Лубенського району протікає річка Сула. В народі її ще називають  «глиняною річкою». Біля її берегів люблять відпочивати місцеві жителі. Якось після чергового спекотного дня двоє односельчан – 53-річний чоловік та 59-річна жінка, які були обоє розлучені та перебували у близьких стосунках, вирішили відпочити коло річки. Для компанії покликали сусіда – 40-річного Василя (ім’я змінено – від авт.), який взяв для зручності власний автомобіль ГАЗ-2705, на якому й поїхали до водоймища.
Відпочиваючи коло річки, компанія вела невимушену бесіду та потихеньку випивала. Невдовзі настала «глуха» ніч і відпочивальники почали збиратися додому. Один з чоловіків десь раптово подівся, а Василь із сусідкою залишилися наодинці біля вогнища. Коли чоловік повернувся, йому не сподобалося як Василь вів себе з його коханою жінкою, і між чоловіками зав’язалася бійка. Жінка спробувала втрутитися у чоловічу розмову та отримала стусана від свого милого. Від сильного удару вона впала додолу. Побачивши, що «пахне смаженим», Василь побіг до автівки та ухватив у руки монтажну лопатку. У цю мить ревнивець наблизився до свого суперника, аби провчити і його, але реакція Василя була миттєва. Молодший чоловік завдав 53-річному декілька ударів по голові монтажною лопаткою, після чого останній втратив свідомість.
Далі, Василь вирішив позбутися свого сусіда раз і назавжди. Він погрузив його до салону, завів двигун та в’їхав у річку. Під час руху автомобіля, Василь встиг вистрибнути, а от чоловік у салоні потонув у річці разом з автівкою.
Злякавшись, що жінка могла все бачити, Василь приймає рішення позбутися небажаного свідка. Як тільки жертва почала приходити до тями та підводитися, Василь руками чимдуж здавив їй горло і задушив.
«Ми отримали повідомлення про виявлення автівки у річці Сула близько сьомої години ранку, - розповідає Ігор Мрачко, начальник Лубенського міськвідділу міліції, - виїхавши на вказане місце, ми встановили, що у річці знаходиться автомобіль ГАЗ-2705 без технічних пошкоджень з відчиненими пасажирськими дверима. У салоні авто перебував мертвий чоловік. Крім цього, на березі річки, виявили труп жінки зі слідами удушення на шиї. Для того, аби дістати авто з води були залучені працівники МНС».
Злагоджені дії лубенських міліціонерів не залишили жодних шансів зловмиснику уникнути покарання. У пошуку злочинця оперативникам допомогли номерні знаки утопленого автомобіля – за ними міліція вийшла на власника, який і виявився головним підозрюваним у скоєнні жорстокого злочину. Василя затримали вже наступного дня після злочину. Він опору міліції не чинив та одразу зізнався у скоєному.
«На даний час підозрюваного затримано, - продовжує Ігор Мрачко, - відносно нього порушено кримінальну справу за ст. 115 Кримінального кодексу України – навмисне вбивство. Щодо потерпілих, то згідно акту судмедексперта смерть жінки настала від  механічної асфіксії, а смерть чоловіка – від утоплення».

Автор: Алла КВІТА, інспектор ВЗГ ГУМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 липня 2010, 15:02 | Лубни | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації