Вхід | Реєстрація

Правоохоронці Полтавщині «знищили» більше 2 мільйонів наркогривень

Днями поблизу села Велика Рублівка Котелевського району працівники міліції виявили поле дикорослої коноплі. Рослина вільно росла під лісом, а її довжина сягала близько півтора метри.
Під час знищення бездоглядної «плантації» правоохоронці нарахували більше 20 тисяч кущів, а це – близько 46 кг сухої наркотичної речовини. На чорному ринку наркодилери могли б заробити на споживачах такого наркозілля близько 2 мільйонів гривень.
Максим Плаховський, керівник Котелевського райвідділу міліції, говорить, що поле з коноплею, в ході проведення операції «Мак 2010», виявили працівники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків спільно з працівниками відділу карного розшуку котелевської міліції.
Наразі заборонені рослини утилізовані шляхом викосу та спалювання. Зразки конопель, відібрано з різних куточків поля та направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУМВС. Правоохоронцям залишається також встановити власника конопляного поля, хоча за всіма ознаками, відзначає керівник районного відділу, ця заборонена рослина виросла самостійно.
Олександр Бондарєв, виконувач обов’язків начальника відділу БНОН ГУМВС Полтавської області зазначає, що міліція щоденно здійснює профілактичну роботу, яка полягає у своєчасному виявленні і знищенні посівів маку і конопель, що зростають на полях, бездоглядних агрофермах і на земельних ділянках покинутих домогосподарств. Але ефективність такої роботи без сумніву залежить від позиції громадськості!
Олександр Миколайович звертається до громадськості: «Інформуючи міліцію про місця зростання конопель і маку, а також наркопритони, факти зберігання і вживання наркотичних засобів, ви здійснюєте вагомий внесок у загальнодержавну справу – у протидію наркотизації суспільства».

Автор: Алла КВІТА, інспектор ВЗГ ГУМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 липня 2010, 15:06 | Котельва | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації