Вхід | Реєстрація

Злодій викрав музичну апаратуру за 7,5 тисяч гривень, бо дуже кортіло співати

4 липня, у переддень «Івана Купала», у селі Піщане Решетилівського району невідомі викрали з місцевого будинку культури (він же слугував і нічним клубом) музичну апаратуру вартістю більше 7,5 тисяч гривень. Злодії не тільки зірвали генеральну репетицію святкового концерту, вони буквально «зламали» звичний уклад села.
Молоді піщанці разом з мешканцями прилеглих сіл, які щоп’ятниці і щосуботи збиралися у клубі на танці, майже на два тижні залишилися без традиційного відпочинку. А решетилівській міліції в цей період значно побільшало роботи. Начальник районного відділу Віктор Самсоненко відзначив, що після крадіжки музичної апаратури у селі Піщане майже вдвічі зріс показник правопорушень, серед яких, зокрема, були факти розпивання молоддю спиртних напоїв у громадських місцях і дрібні хуліганства.
Аналізуючи ситуацію в районі, керівник міліції зауважив, що стан правопорядку у сільській місцевості значною мірою залежить від якості дозвілля і не останню роль у виховному процесі відіграють місцеві клуби. Значення клубної культури у житті місцевої молоді добре розуміє і підтримує голова Піщанської сільради Віктор Гилюн. Особисто Віктор Олексійович доклав чимало сил у духовне виховання молодої когорти піщанців, заради яких і виділив гроші на придбання коштовного обладнання.
Ледве перевівши дух після крадіжки, Віктор Гилюн уже міркував над тим, як повернути «музику» в рідне село. На щастя шукати фінансової підтримки для придбання нової музичної системи не довелося! Смуток однодумця піщанської молоді розвіяла радісна звістка – міліція затримала крадіїв і, що найбільш суттєво для громади, вилучила зниклу апаратуру.
Як з’ясувалося, двотижневою «депресією» селяни були зобов’язані землякові – 25-літньому Сергію (на даний час він – мешканець села Дмитрівка Шишацького району). Чоловік більше року тому достроково звільнився з колонії, де 5 років відбував покарання за спричинення тяжкого тілесного ушкодження зі смертельними наслідками. Колишній в’язень зізнався, що дуже полюбляє співати! Вочевидь за роки ув’язнення меломан встиг скучити за активним молодіжним життям і (!) піснею. Саме серйозне захоплення музикою, якщо вірити підозрюваному, підштовхнуло його до злочину. «Мені була потрібна апаратура сильніша, ніж у мене, і кращий звук», – пояснює він.
Музична система піщанського клубу відповідала високим вимогам молодика! Оцінити принади техніки Сергій встиг під час безкоштовних дискотек, які щотижня сільрада влаштовувала для молоді віком від 15 до 30 років.
Сергій підмовив на крадіжку 16-літнього сусіда з Дмитрівки, пообіцявши неповнолітньому вихованцю інтернату за роботу DVD-програвач, і визначився з конкретним днем. Знаючи, що влітку клуб закривається о першій годині ночі, змовники чекали на завершення дискотеки у дворику, за будинком культури. Тільки-но світло у вікнах будівлі згасло і місцевий діджей Сергій Ярошенко замкнув двері за останніми відвідувачами, зловмисники вибили віконні шибки зі сторони двору, і проникли до танцювальної зали. Демонтувавши великі акустичні колонки і роз’єднавши дроти, спільники згрузили апаратуру у чотири господарські сумки і велосипедом, через темні кущі та околиці, вийшли на трасу й попрямували до Дмитрівки. Між іншим злодіям довелося пішки подолати вночі чималу відстань – близько 20 км.
Першим крадіжку виявив діджей, який ранком відчинив будинок культури і збирався налаштувати техніку для репетиції. Шокований повідомленням Сергія Ярошенка сільський голова поінформував міліцію і розпочалися пошуки…
Відпрацьовуючи версії, збираючи інформацію, спілкуючись з неблагополучним контингентом та адміннаглядними, крок за кроком оперативники вийшли на Сергія та його спільника. До речі крадії навіть встигли перевірити апаратуру в дії – наступного же дня влаштували караоке.
Віктор Самсоненко повідомив, що на даний час за фактом крадіжки слідчим відділенням Решетилівського райвідділу порушено кримінальну справу. Вочевидь незабаром Сергію не один рік доведеться відшліфовувати свою вокальну майстерність у тюрмі, тим більше, що він має непогашену судимість і невідбуте покарання за попереднім вироком суду.
Віктор Гилюн висловлює щиру вдячність решетилівській міліції за порятунок «духовної культури сільської молоді» (дослівно – від авт.). На його думку правоохоронці зробили благородну справу, адже для села, знесиленого економічною нестабільністю, дозвілля – чи не єдина втіха, яка підживлює залишки оптимізму сільської громади.

Автор: Поліна ЛАРІНА, інспектор ВЗГ ГУМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 липня 2010, 12:53 | Решетилівка | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації