Вхід | Реєстрація

Щодня полтавці випивають 42 бочки хлібного квасу!

Цього літа аномальна спека спричинила неабиякий попит на такі продукти, як питна вода, морозиво та хлібний квас. Вода не є дефіцитом, морозива теж на ринку достатньо, а от хлібний квас з бочок викликав справжній ажіотаж. У спекотні дні біля жовтих бочок утворювалися черги, у найбільш прохідних місцях вони досягали 10 метрів. За 0,2 л квасу полтавці платять одну гривню, 0,3 л —1,55 грн., 0,5 л — 2,5 грн., 1л — 4,5 грн., та змучених спрагою людей ціни не лякають. Що є причиною утворення натовпу біля бочок запитали у начальника квасного відділення заводу «Світанок» Світлани Котєнєвої. Вона розповіла, що не здивована утворенням черг, адже у Полтаві ніколи не зникав попит на натуральний хлібний квас. Цим літом у місті квас розливають з 42-х бочок, 27 з них — бочки заводу та 15 — приватних підприємців. З однієї бочки за день продається приблизно 100 літрів квасу, а у спеку ця цифра досягає трьохсот літрів. Для виготовлення такої кількості популярного напою запущено в роботу три бродильних та сім купажних ємностей. До речі, з однієї і тієї ж ємності квас розливають у бочки та КЕГ-тару. Саме біля заводу «Світанок» розташований рол-бар, де квас розливають з КЕГ через охолоджувач. Багато полтавців у спеку приїздили до заводу, щоб придбати квас у споживчу тару, беруть одразу 3—5 літрів та навіть більше. За день кількість проданого з рол-бару квасу досягала 1000 літрів. Люди помітили, що з КЕГ квас смачніший, та співробітники запевнили, що в бочках і на рол-барі квас однаковий, просто протягом дня на сонці бочка нагрівається, а з охолоджувача — квас завжди прохолодний.
Смачний і корисний напій завод «Світанок» виготовляє протягом не одного десятку років за одним і тим же рецептом. Це абсолютно натуральний напій, що не містить барвників та консервантів. «Живий» полтавський квас п'ють не лише полтавці, його реалізують у Харківську, Сумську та Дніпропетровську області.

Автор: www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 липня 2010, 13:36 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації