Вхід | Реєстрація

Чисто не там, де прибирають, а там, де стежать за порядком

2006 року, коли було запроваджено контейнерну систему вивозу сміття, майже ніхто не вірив, що вона буде дієвою у справі наведення ладу в Полтаві. Майже за чотири роки відповідні служби констатують: ситуація-таки покращилася. Але проблема несумлінних людей, які викидають сміття там, де не слід, залишилася. Як її вирішити – обговорювали у понеділок на черговій апаратній нараді в міськвиконкомі.
На початку апаратної наради як завжди полтавський мер Андрій Матковський зупинився на проблемних моментах, які виникли за останній тиждень. Цього разу в полі зору – й несанкціонована торгівля.
Андрій Матковський, міський голова:
— З'явилися кавуни, несанкціонована торгівля. Вчора бачив: там, за стадіоном натягнули плівку і вже торгують.
Задля безпеки полтавців ситуація має бути контрольованою відповідними структурами, переконаний міський голова.
Андрій Матковський, міський голова:
— Ми з архітектурою там працювали, є пропозиції, як це організувати, щоб усе було під контролем, щоб СЕС мала можливість перевірки робити, щоб ці кавуни відповідали певним нормам, щоб людей там не труїли і так далі.
Дав відповідні доручення Андрій Матковський і стосовно відсутності асфальтного покриття на перехресті вулиць Фрунзе і Пушкіна, поблизу кафе «Трактир на Пушкінській».
Оскільки нарада цього разу була присвячена ситуації з майданчиками та контейнерами для сміття, звітував про роботу начальник КАТП-1628, яке надає послуги із збирання та вивезення твердих побутових відходів, Григорій Свириденко. За його словами, майже біля кожної багатоповерхівки та у приватних секторах нині стоять спеціальні сміттєбаки, вміст яких вивозиться автотранспортом.
Григорій Свириденко, начальник КАТП-1628:
— Контроль за роботою спецавтортранспорту здійнюється за допомогою супутникового спостереження, яке надає можливість контролювати роботу транспорту на лінії часового та просторового режимів з отриманням негайного звіту про роботу автотранспорту.
Контроль за навантаженням машини відбувається на міському сміттєзвалищі за допомогою 2 відеокамер, продовжує Григорій Свириденко. Усе, на перший погляд, добре, якби не «але»: дуже часто несумлінні мешканці викидають у контейнери будівельний непотріб, а часто-густо навіть пакети зі сміттям лишають просто на майданчиках поблизу контейнеру. Із такими КАТП, за словами керівника останнього, не справляється. Андрій Матковський задля полегшення ситуації запропонував усі майданчики для сміття біля багатоповерхівок закріпити за ЖЕДАми, мовляв, в разі чого буде із кого спитати.
Андрій Матковський, міський голова:
— Штрафи - кожного дня, по 3 рази на день. Виходить ваша служба - немає порядку на майданчику - штраф конкретно начальнику ЖЕДу.
Зацікавлений начальник ГЖЕДу в змозі знайти порушників правил чистоти і примусити їх виправитися, переконаний мер. Окрім того, міський голова запропонував призначити інспектора по контролю за благоустроєм від кожного ЖЕДу на громадських засадах. Торкнулися на нараді і питання миття контейнерів. За словами Григорія Свириденка, їх миють по 50 штук щоденно замість необхідних 300. Для виконання роботи у повному обсязі не вистачає ні коштів, ні техніки. Спостерігається також нестача євроконтейнерів та баків для сміття. Цю проблему, за словами міського голови, згодом буде вирішено.

Автор: Олена Ляшенко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 серпня 2010, 12:52 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації