Вхід | Реєстрація

Екскурсія за ґрати для любителів «красивого життя»

На Полтавщині притягнуті до кримінальної відповідальності понад 200 неповнолітніх.
За перше півріччя нинішнього року в Полтавській області до кримінальної відповідальності притягнуто 275 неповнолітніх (торік за цей період — 253), в тому числі 195 — за крадіжки.
Як розповіла начальник відділу Кримінальної міліції у справах дітей ГУМВС області Жанна Ахіджанян сьогодні під час брифінгу, багато з малолітніх крадіїв скоюють злочини, бажаючи гарно одягтися, добре поїсти, мати дорогий мобільний телефон. Є й такі, що, надивившись кінофільмів відповідної тематики, вважають життя злочинця цікавим і хочуть жити так само, як і герої цих стрічок.
Утім, реальність виявляється далекою від яскравого світу кіно. Щоб діти зрозуміли це ще до того, як потраплять на лаву підсудних, співробітники кримінальної міліції влаштовують для проблемних підлітків своєрідні екскурсії. Їх возять у колонію в Кременчуці, де відбувають покарання неповнолітні злочинці. Побачивши на власні очі всі «принади» життя в ізоляції від суспільства, поспілкувавшись зі своїми однолітками, які жалкують про свій кримінальний вибір, багато «екскурсантів» замислюються над своєю поведінкою і подальшою долею.
Щоб не пустити молодь на злочинну стежку, в арсеналі міліції є й інші засоби. Щоправда, сучасні діти, як, до речі, й багато хто з їхніх батьків та вихователів, не дуже дослуховуються до бесід і лекцій, не читають книжок і листівок. Тому нещодавно правоохоронці створили фільм «Дві долі», який погодинно демонструє день підлітка на волі та його однолітка за ґратами. На багатьох він справляє враження...
А ще для «важких» дітей влаштовують футбольні турніри, заохочують заняття бойовими мистецтвами у центрі «Воїн». І хоча у «Воїні» навчають техніці бою, в тому числі — й володінню певними видами зброї, жоден його вихованець не скоїв правопорушення.

Автор: Ганна КОЗЕЛЬСЬКА, www.poltava.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 серпня 2010, 13:51 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації