Вхід | Реєстрація

Міліція ліквідувала несанкціоноване сміттєзвалище кісток у селі Гора Полтавського району

Хтось у селі Гора організував смітник із тваринних відходів! З такою заявою до міліції звернувся один із депутатів Щербанівської сільської ради.
Дійсно! При обстеженні лісосмуги у селі Гора, що неподалік міста Полтава, працівники відділу ветеринарної міліції спільно із працівниками управління ветеринарної медицини, на відстані близько ста метрів від дороги, виявили виробничі відходи тваринної сировини, а саме – кістки. Також у трьох місцях знаходилися кістки яловичини в поліетиленових пакетах і такі, що були звалені до купи. Від знайдених відходів під впливом сонця, спеки та мух парував різкий запах, який приманював бродячих собак і котів.
Обставини вимагали від правоохоронців негайних дій – необхідно було терміново розшукати винуватця і вжити заходи щодо ліквідації звалища, яке могло призвести до поширення збудників різних хвороб у регіоні.
Досить швидко правоохоронці вийшли на слід злісного порушника санітарних норм. Як виявилося, відходи належали одному із підприємців, який був власником м’ясного цеху по переробці м’яса у місті Полтава. При опитуванні начальника цеху, міліціонери з’ясували, що чоловік домовився про вивезення відходів, оплачував їх послуги, але роботу водіїв сміттєвозів не контролював. Бригада вивозила тваринні залишки за місто. Місце для утилізації обрали у селі Гора. Про дискомфорт місцевих мешканців, які потерпали від різкого запаху тухлого м’яса, спритники не переймалися. «Головне – бензин зекономити», - думали вони.
При подальшій перевірці, правоохоронці виявили ще один факт порушення закону підприємцем – відсутність угоди на утилізацію відходів виробництва (кісток) із ветеринарно-санітарним заводом. Як наслідок – стихійна утилізація під назвою «де прийдеться»!
«Згідно ветеринарних правил усі відходи від м'ясопереробної промисловості повинні проходити утилізацію в умовах спеціальних ветеринарних заводів, - розповідає тимчасовий виконувач обов’язків начальника ветеринарної міліції ГУМВС Володимир Передерій, - такі заводи на Полтавщині є у місті Хорол та в смт. Нові Санжари».
Наразі за безвідповідальність відносно горе-підприємця складено адмінпротокол, а також вручено припис щодо негайного наведення належного санітарного стану на місцях складування відходів.
Щодо смітника, створеного у селі Гора, то на сьогодні його ліквідовано. Трьома вантажними автомобілями кістки вивезено та утилізовано згідно ветеринарних правил. Можна тільки уявити, з яким полегшенням місцеві мешканці вдихнули повітря рідного села!

Автор: Алла КВІТА, інспектор ВЗГ ГУМВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 серпня 2010, 13:07 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації