Вхід | Реєстрація

Згоріло вже майже 43 гектари полтавських лісів, але великих лісових пожеж немає

Найближчими днями в Полтавській, Сумській, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській областях та місцями в степовій частині Криму температура сягатиме + 40+42°, повідомляє Українська правда із посиланням на Укргідрометцентр. Впродовж 3-4 серпня очікується висока (4 класу) та надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека.
За оперативними даними МНС України, за минулу добу в Україні сталося 357 пожеж. Лісові пожежі вже завдали значних збитків господарствам Луганської та Харківської областей.
На Полтавщині ситуація із пожежами стабільна, проте ризики їхнього виникнення і розповсюдження на великих територіях є серйозними через надзвичайно спекотну погоду. Саме тому працівники полтавських відомств, що відповідають за протипожежну безпеку, наразі працюють у посиленому режимі.
«Дотепер на Полтавщині ситуація з пожежами була відносно стабільною, якщо порівнювати, наприклад, з сусідньою Харківською областю. Траплялися лише поодинокі загоряння територій, які не встигали  поширюватися. На міжвідомчій нараді днями погоджено план подальшої  взаємодії між відомствами. Для попередження надзвичайних подій проводяться профілактичні заходи, зокрема, заборонено взагалі в’їжджати до хвойних лісів відпочивальникам, розводити там багаття. Про небезпеку пожеж інформуємо полтавців через засоби масової інформації», - прокоментувала в телефонному режимі помічник начальника  ГУ МНС України  в Полтавській області Світлана Наталенко.
З метою запобігання пожеж у лісах Полтавщини постійно, а особливо у вихідні дні, проводяться спільні рейди працівників лісового господарства, МНС та МВС.
Про це розповів завідувач сектору охорони та захисту лісу обласного управління лісового та мисливського господарства Олег Парфеня. За його словами, незважаючи на профілактичні заходи вогонь уже знищив майже 43 га лісових насаджень регіону.
«За порушення правил протипожежної безпеки оштрафовано більше 100 людей. Незважаючи на запобіжні заходи, вогонь в області все ж спалив 2,84 га лісових насаджень, підпорядкованих системі Держкомлісгоспу. Згоріло також близько 40 га території, що належить іншим користувачам», - повідомив Олег Парфеня.

Автор: Ірина Малашецька, www.novyny.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 серпня 2010, 14:24 | Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації