Вхід | Реєстрація

НФПУ закликає Кабмін обґрунтувати необхідність підвищення цін на газ

Національний форум профспілок (НФПУ) закликав Кабінет Міністрів України надати об'єктивне та прозоре обгрунтування необхідності підвищення ціни на газ для населення, або відмовитися від нього.
На думку НФПУ, надане на сьогодні Кабміном обґрунтування необхідності підвищення ціни не дає відповіді на питання, чому населення має платити за газ більше.
На думку профспілки, Уряд не надає можливих альтернатив підвищенню цін на газ, а єдиним аргументом необхідності підвищення є те, що тарифи на газ для населення не переглядалися з 2008 року.
НФПУ вважає, що такий підхід є демонстрацією нездатності приймати ефективні рішення з реструктуризації та модернізації газовидобувної галузі, системи розподілу та транспортування газу.
Крім того, профспілки звертають увагу на те, що, незважаючи на деклароване Кабміном спрощення отримання субсидій, понад 3 млн. домогосподарств, які мають право на отримання субсидій, можуть їх не отримати, оскільки мають борги з оплати комунальних послуг. А положення про те, що наявність боргів із оплати комунальних послуг не є причиною для відмови в наданні субсидій, не закріплено ніякими актами уряду.
Також НФПУ вважає, що якщо відновлять пеню за прострочення оплати житлово-комунальних послуг, то варто також увести пеню за прострочення виплати заробітної плати, адже співробітники підприємств фактично кредитують своїх роботодавців. (23 липня Кабмін зареєстрував у Верховній Раді законопроект, яким пропонує відновити стягнення пені за прострочення оплати житлово-комунальних послуг з 1 січня 2011 року).
Нагадаємо, Національна комісія регулювання електроенергетики з 1 серпня підвищила роздрібні ціни на природний газ для населення в середньому на 50% з ПДВ). НФПУ оскаржив це рішення в Окружному адміністративному суді Києва.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 серпня 2010, 10:10 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації