Вхід | Реєстрація

До Дня Незалежності у Полтаві таки встановлять пам’ятник Іванові Мазепі?

До Дня Незалежності полтавчани планують встановити пам’ятник гетьману Івану Мазепі в Полтаві. Про це йдеться у зверненні голови Полтавської обласної організації ВО "Свобода" Валерія Чернякова до всіх національно-патріотичних політичних сил Полтавщини.
Повний текст звернення подаємо нижче :

"Шановні побратими!
Зусиллями полтавців все ж-таки вдалося зібрати гроші на пам’ятник гетьману Іванові Мазепі. Патріоти зі всієї України пожертвували більше мільйона гривень. Наразі пам’ятник знаходиться на території творчо-виробничого комбінату "Художник". Невдовзі має звершитись те, на що ми всі так довго чекали – відновлення історичної справедливості, результатом чого має бути встановлення у Полтаві зазначеного монументу.
Однак мусимо констатувати, що завдяки перешкодам з боку чинної влади, зокрема з боку тимчасового міського голови Андрія Матковського, очікувана подія відкладена на невизначений термін. Від обласної влади також марно чекати допомоги, враховуючи позицію губернатора Олександра Удовіченка, якого більше цікавить позиція так званих "шанувальників російської зброї та перемоги під Полтавою", аніж патріотів області. Тож мусимо, як і завжди, розраховувати лише на власні сили – сили українців Полтавщини – по праву господарів цієї землі.
Ми з вами, патріоти Полтавщини, у складних умовах вирішимо питання максимально ефективно. Не полишаючи надію встановити пам’ятник гетьману Мазепі до Дня Незалежності України, існує ініціатива тимчасово розмістити його на приватній території відомого правозахисника Василя Ковальчука. Таким чином пам’ятник Великому гетьманові стоятиме на нашій землі, а полтавчани достойно відзначать День незалежності".
Нагадаємо, пам’ятник Івану Мазепі у Полтаві мешканці області пропонують встановити вже протягом багатьох років, проте кожного разу влада чинить опір такій ініціативі полтавчан.

Автор: Прес-служба Полтавської обласної організації ВО «Свобода»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 серпня 2010, 16:45 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації