Вхід | Реєстрація

Коли сімейний конфлікт переростає у насильство…

У багатьох сім’ях удар ременем чи запотиличник зовсім не вважається биттям, а сприймаються як виховний процес. Таку виховну філософію використовують чимало батьків. Та нажаль, у міліцейській роботі досить часто трапляються випадки, коли роль ременя виконує перший-ліпший предмет, а запотиличник перетворюється на справжній удар по голові.
Саме так і сталося, коли нетверезий батько, мешканець Решетилівського району, захопившись процесом виховання, у власному будинку, наніс тілесні ушкодження своєму неповнолітньому синові.
У той час, коли мати була на подвір’ї, між батьком і сином розгорівся конфлікт. Почувши з будинку крики та лайку, жінка злякалась і миттєво кинулася до хати, де п’яний чоловік лупцював сина. Жінці довелося їх розбороняти. Працівники міліції встановили, що конфлікт між сином та батьком виник через відмову молодшого члена сімї допомогти по господарству. У словесній перепалці ніхто не хотів іти на компроміс. Батько, в силу авторитету дорослого, син, в силу перехідного віку (йому 16 років). Тож батько, для більшої переконливості, застосував фізичну силу.
Як свідчить практика, у переважній більшості випадків, основними передумовами виникнення будь-якого сімейного конфлікту є зловживання спиртними напоями. Дійсно, як з’ясувалося, перед сваркою батько «заглядав у чарчину». Чоловік зізнався міліціонерам, що випив «лише грамів… 300».
На даний час підліток знаходиться на лікуванні у Решетилівській районній лікарні у неврологічному відділенні. По даному факту Решетилівським РВ проводиться перевірка та вирішується питання про порушення кримінальної справи за ч. 1 ст. 122 Кримінального Кодексу України (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження).
До речі, досить часто у випадках вчинення насильства у колі сімї, громадяни навіть не звертаються до міліції. Вони воліють скоріше терпіти, ніж наважаться «винести сміття за поріг». Деякі навіть до кінця не усвідомлюють, що має місце не просто родинний конфлікт, а протиправні дії, які здатні потягнути небезпечні наслідки.
Саме з метою попередження та припинення насильства в сімї, у ході відпрацювань адміністративних дільниць, дільничні інспектори міліції Решетилівського РВ систематично підвищують рівень правової обізнаності громадян і проводять роз’яснювальну роботу.

Автор: Анна МАСЕЛЬСКАС, ВЗГ ГУМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 серпня 2010, 15:22 | Решетилівка | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації