Вхід | Реєстрація

Кременчуцькі розшуковці затримали злочинну групу, причетну до скоєння більше 70 крадіжок

Кременчуцькі розшуковці затримали злочинну групу, причетну до скоєння більше 70 крадіжок
Імена затриманих змінено
Кременчуцькі розшуковці зупинили кримінальний промисел групи молодиків, які продовж року практично щодня «бомбили» автомобілі, квартири, магазини та офіси Кременчука, Комсомольська й інших районів Полтавської області.
Анатолій Кононенко, заступник начальника обласної міліції – начальник Кременчуцького міського управління, стверджує, що «група причетна до скоєння більше 70 злочинів корисливої та корисливо-насильницької спрямованості». На даний час над їх розкриттям працює розширена слідчо-оперативна група, сформована з фахівців міського управління і територіальних відділів міліції.
Слідчий КМУ ГУМВС Сергій Грицюк повідомив, що у період з 2009-го по 2010-й роки спільники обікрали декілька десятків автомобілів, скоїли розбійні напади, крадіжки з магазинів та офісних приміщень. Для злодійської справи зловмисники нерідко використовували викрадені мопеди, пневматичну та газову зброю.
Зі слів Анатолія Кононенка, учасники групи представляють когорту професійних злодіїв, які пропагують традиції кримінальної субкультури і виражають чітко визначену кримінальну мотивацію. У свої 27-м, 28-м та 34-ри роки всі вони неодноразово відбували покарання в колонії суворого режиму за скоєння крадіжок в особливо великих розмірах та за розбійні напади. До речі, троє з них товаришують з дитинства.
Може звик так, по-своєму, жити», – пояснює один із спільників, 27-річний Сергій, мотивуючи свій вибір бажанням гарно одягатися і палити дорогі сигарети. Щоправда молодик вважає, що працювати для цього не обов’язково, оскільки за декілька хвилин може заробити більше, ніж столяр за місяць.
Викрадене крадії збували скупникам за договірними цінами. «Я розцінками у крамницях не цікавився. За скільки мені треба було, за стільки і продавав, – говорить Сергій. – Магнітолу вкрав – збув за 100-200 гривень, щоб нашвидку були гроші».
Професійні злодії перетворили злочинну діяльність у промисел – на крадіжку ішли, як на роботу. Спільники не переймалися підготовчими заходами й заздалегідь не «ламали» голову над вибором об’єкту посягання. «Пили пиво… трапилася автівка – «зробили» її», – розповідає Сергій. Його 34-річний соратник Іван уточнює, що перевагу віддавали іномаркам, «нормальним машинам, з котрих можна щось узяти».
Друзів «узяли», як то кажуть, «тепленькими» – розшуковці «нагрянули» ранком, з санкціями на проведення обшуків помешкань, і вилучили чимало викраденого та награбованого за тривалий час їх «трудової діяльності»: газову і пневматичну зброю, чотири мопеди, ноутбуки, автомагнітоли, електропобутову техніку, DVD-програвачі, мобільні телефони, флешкарти тощо. Також у підозрюваних вилучили знаряддя злочину: пристрої для відмикання дверей автомобілів і пластикових вікон, для зламування замків та решіток. А у двох з них, зокрема й у Сергія, правоохоронці знайшли речовину рослинного походження зі специфічним запахом маріхуани.
Наразі спеціально створена слідчо-оперативна група працює над встановленням їх причетності до скоєння аналогічних злочинів на території Полтавської та інших областей України. Остаточну юридичну оцінку кримінальній діяльності групи буде надано за результатами оперативно-розшукових заходів. Однак на даному етапі уже можна категорично заявити, що бувалим кримінальникам світить чималий термін ув’язнення.

Автор: Поліна ЛАРІНА, інспектор ВЗГ ГУМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 серпня 2010, 15:25 | Кременчук | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації