Вхід | Реєстрація

Кульчинський сподівається, що нова міськрада дозволить пам'ятник Мазепі

Депутат Верховної Ради Микола Кульчинський прокоментував Новинам Полтавщини ініціативу правозахисника Василя Ковальчука встановити пам'ятник гетьманові Івану Мазепі до 24 серпня в своєму дворі в центрі Полтави біля ЗОШ №5 по вул. Зигіна.
«Це - безглуздо.. ставити пам'ятник у городі» - сказав він.
За його словами, на крайній випадок, установити вже готовий пам'ятник можливо біля Свято-Покровського храму Полтави (УПЦ Київського патріархату) в мікрорайоні «Сади-2» обласного центру.
Кульчинський у черговий раз висловив обурення тим, що пам'ятник виготовлений, але не може бути встановлений через перешкоди «антиукраїнської» влади Полтави.
«Думаю, що будь-яке місто Західної України із задоволенням би ухвалило рішення про встановлення цього пам'ятника» - відзначив Кульчинський і констатував, що хотів би бачити монумент саме у Полтаві.
Остаточну долю пам'ятника вирішуватимуть після місцевих виборів 31 жовтня.
«Сподіваюся, що новий склад міської ради Полтави прийме це вирішення. Все залежить від того, кого оберуть полтавці» - відзначив Кульчинський.
Всеукраїнська організація «Просвіта», яку він очолює, на свій рахунок зібрала добродійні внески на спорудження пам'ятника Мазепі. На даний час монумент перебуває в Києві на комбінаті «Художник».

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 серпня 2010, 12:16 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації