Вхід | Реєстрація

На Кобеляччині пройшла операція «Метал»

З метою попередження незаконних операцій, пов’язаних з металобрухтом, у період з 9 по 13 серпня у Кобеляцькому районі проводилися оперативно–профілактичні заходи під умовною назвою «Метал».
Останнім часом, на території району правоохоронці відзначають тенденцію до збільшення кількості крадіжок металу, кабельно-провідникової продукції, каналізаційних люків та інших металевих виробів.
Основною причиною крадіжок чорних та кольорових металів є неконтрольована діяльність осіб, які здійснюють приймання металобрухту від населення.
В ході проведення операції працівники сектору дільничних інспекторів міліції Кобеляцького райвідділу спільно з головою Білицького громадського формування Ігорем Сулимою, 12 серпня у смт. Білики, виявили факт незаконного прийому металобрухту в господарстві одного з місцевих жителів.
В автомобілі марки «Газель», припаркованого на подвір’ї правопорушника, було виявлено металобрухт вагою 264 кг. Як пояснив господар автомобіля, він скуповував металобрухт у сільській місцевості Кобеляцького району. По даному факту вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками ст. 213 Кримінального кодексу України (порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом).
Поряд з цим, міліціонерам став відомий факт крадіжки металевого паркану. Про це повідомила їм місцева мешканка. Як виявилося, в ніч на 12 серпня, у селі Красне, з прилеглої до магазину території, невідомі викрали металевий паркан вартістю 3000 гривень.
На місце пригоди виїхали дільничні – майор міліції Олександр Попруга, лейтенант міліції Артем Яценко та старший сержант Ігор Карпенко. В ході проведення оперативно-розшукових заходів міліціонери встановили,  що крадіжку скоїв мешканець села Павлівка.
Зі слів самого крадія, викрадений паркан хотів здати скупникам кольорового металу та отримати гроші. По даному факту вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка).

Автор: Віра Гомонюк, інспектор по роботі з населенням Кобеляцького РВ ГУМВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 серпня 2010, 11:18 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації