Вхід | Реєстрація

Як виконуються обіцянки щодо першочергового фінансування в соціальному будівництві?

Школа-сад у квт.278, краєзнавчий музей та нове приміщення для онкодиспансеру – ці три соціальні об’єкти на початку року міська влада назвала пріоритетними у планах на будівництво та реконструкцію в 2010р. Роботи й справді розпочаті і тривають, але досить кволими темпами. Упродовж року інші пріоритети затребували чималих капіталовкладень.

Пріоритет № 1
Дарованому коневі…
Значимою подією в житті Кременчука стала передача до комунальної власності міста будівель розформованого військового шпиталю у Придніпровському парку. Шпиталь виїхав звідси 5 років тому, претендентів на будівлі було чимало, але дістануться вони онкодиспансеру. За такої умови Міноборони віддало місту свою власність. Начебто й добре, однак будівлі потребують ремонту і відповідно коштів. Місцева влада дуже сподівається на допомогу області, оскільки кременчуцький онкодиспансер – заклад обласного підпорядкування.
Поки що з міського бюджету заплановано оплатити вартість проекту реконструкції – близько 300 тис. грн. Проект розроблять до кінця 2010 року, а в 2011 потрібно шукати джерела фінансування робіт, зазначає начальник міського управління капітального будівництва Володимир Зибін. Окрім онкодиспансеру, у будівлях колишнього шпиталю планують розмістити кабінети сімейної медицини Першої міськлікарні, на балансі якої наразі перебуває об’єкт.

Пріоритет № 2
«Москва не сразу строилась...»
Якщо вже Москва будувалася поволі, то що вже казати про школу-сад в районі зупинки «Вул. Радянської Армії» м. Кременчука. Навчальний комплекс вартістю близько 20 млн грн почали зводити влітку 2008 р., дуже сподіваючись на фінансову допомогу держави. Але коштів з Києва не надійшло ні копійки, цьогоріч Кременчуку начебто й обіцяли 6 млн грн, але поки що місто будує за свої. Загалом освоєно близько 5 млн грн. У 2010 р. в міському бюджеті на будівництво двоповерхового навчального комплексу заплановано 2,1 млн грн, на сьогодні виплачено аванс у сумі 300 тис. грн. Будівельники завершують зводити стіни 1-го поверху. «План-максимум на цей рік – покласти покрівлю та встановити віконні рами, аби зима не завдала шкоди незавершеному об’єкту», - зазначає начальник міського управління капітального будівництва Володимир Зибін.

Пріоритет № 3
Некрасива історія
Ось уже третій рік будівля краєзнавчого музею стоїть із розібраним фасадом. У музеї – реконструкція, щоправда, заморожена. У такому ж стані ось уже дві зими й музейні експонати, під час морозів температура у виставкових залах не перевищувала 12 градусів. Третьої такої зими музей не переживе, зазначають співробітники.
Отже, цього року місцева влада «піднатужилася» та відшукала 500 тис. грн на приведення фасаду музею до нормального стану. Роботи ще не розпочато, але ось-ось. Як зазначає начальник УКБ Володимир Зибін, цього року планують закрити фасад, замінити вентиляцію та просити з бюджету додаткові кошти на заміну водопроводу й каналізації. Загальна вартість реконструкції становить близько 5 млн грн у цінах 2008 р.

Поза чергою
Невідкладна допомога міському футболу
2 млн грн на будівництво комунального стадіону в Міському саду перерахує аграрне підприємство «Нібулон» як частину внеску до фонду розвитку соціальної інфраструктури Кременчука. Таке рішення ухвалили депутати на останній сесії міської ради 11 серпня. Стадіон теж інфраструктура, а судячи з темпів й обсягів фінансування – першочергової важливості. У 2008 р. на початок будівництва стадіону Держбюджет виділив 2 млн грн, у 2009 р. місто дало 1 млн, цьогоріч об’єкт одержить 1 млн з обласного бюджету та 2 млн від підприємства «Нібулон». Стадіон у Міському саду з трибунами та роздягальнями має стати базою для тренувань ФК «Кремінь», що наразі виступає у 2-ій лізі.

Ціна престижу
21 серпня у парку Миру Автозаводського району урочисто відкриють Гонг Миру. 150-кілограмову тарілку із зображеннями символів 10 основних релігій світу Кременчук одержав завдяки дружнім стосункам з Посольством Індонезії в Україні. Щоб гідно прийняти індонезійський подарунок, у міському бюджеті довелося відшукати 1 млн грн на спорудження стели у парку Миру, де й буде встановлено Гонг. Кременчук стане другим містом в Європі, що матиме такий символ миру у всьому світі.

Автор: Інна Данилова, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 серпня 2010, 11:51 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації