Вхід | Реєстрація

Аграрний сектор: чи є приводи для оптимізму?

Природа дивує нас крайнощами: шалені зливи і ожеледь весною, засуха на початку літа та кількатижнева спека у серпні.
Усе це не найкращим чином позначилося на роботі полтавських аграріїв. Працюють вони швидше, ніж торік, але результати праці радують їх менше. Начальник Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександр Сень повідомив «Полтавщині»:
— По ранніх зернових є дві причини недостатніх врожаїв. Перша причина у тому, що об’єми самих посівних площ менші у 2010 році. Друга — у вкрай несприятливих погодних умовах. Що стосується, зокрема, ячменю, то на нього погано вплинула засуха весною — на початку літа. А теперішня спека знищує буряк та кукурудзу.
За даними управління статистики у Полтавській області, у середньому з одного гектару обмолоченої площі одержали по 23,6 центнери зерна, що на чверть менше, ніж торік.
Втішає одне. У зв’язку з тим, що наша область велику частину врожаїв експортує, цього року, можливо, об’єми експорту будуть зменшені. До того ж обласна влада створює регіональний ресурс продовольчого зерна, що дозволить утримати ціни на соціальні сорти хлібу на нинішньому рівні.
Тим часом ціни на сировину для виготовлення продуктів харчування зростають — в середньому на 33,1%.

Автор: Анна ДОВГОШЕЙ, www.poltava.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 серпня 2010, 16:27 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації