Вхід | Реєстрація

У молодих волонтерів великий ентузіазм викликав «Урок громадської активності»

У молодих волонтерів великий ентузіазм викликав «Урок громадської активності»
Літо – пора відпочинку і оздоровлення, коли сонце, повітря і вода стають найкращими друзями дітей. Але разом з тим не потрібно забувати, що саме під час відпочинку у легкій невимушеній атмосфері дітям можна пояснити і продемонструвати багато потрібних для їхнього безпечного життя речей, нагадати їм про елементарні, але такі необхідні у повсякденні правила безпечної поведінки. Саме цю функцію здійснювали цими погожими днями канікул працівники Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ» та Хорольського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
Підлітки, які беруть участь у «Школі волонтерів» з нетерпінням чекали зустрічі з тренерами профілактичних програм та громадськими діячами і готувалися до їх приїзду. Розпочав зустріч Сергій Алєксєєнко з ПОМГО «Твій Світ» який розповів  підліткам наскільки важливим для безпечного життя є дотримання відповідних правил і до яких непоправних наслідків призводить нехтування ними, запропонувавши прийняти відповідні правила і для спілкування під час зустрічі. А потім почалася наочна і така цікава частина зустрічі: відео лекторій, ділова гра, дискусія, в ході якої учасників ознайомили з стратегією протистояння шкідливим звичкам, особливо тютюнокуріння.
Ось уже 3 роки в Хорольському районі діє Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ», яка була створена молодими людьми для задоволення інтересів і потреб молоді. Наш співрозмовник і голова цієї організації – Олександр Чепур поділиться своїм баченням деяких аспектів сучасного молодіжного життя.
- Останнім часом часто говорять  про «проблеми молоді». Впевнені, що цими самими проблемами переймаються не в одній хорольській родині. І не лише молодь, а і їхні батьки, різні служби та установи. Якими молодіжними питаннями займається ваша організація?
- Наша організація забезпечує молоді доступ до освітньо – інформаційних і соціальних послуг та створює умови для самореалізації і формування здорового способу життя молодої людини в Полтавській області.
Великий ентузіазм викликав «Урок громадської активності», який проходив наступного дня.  Йшлося про справжні відчуття та враження молодих людей, про унікальну нагоду стати волонтерами і відчути себе справжніми лідерами в громадському житті, моделюючи ситуації під час семінару.
Щоб відчуття лідерства ще довго не зникало, учасники  були нагороджені сертифікатами, та отримали на пам’ять наклейки  з символікою «Твій Світ».
- В Хоролі неодноразово чули про заходи, які проводить ваша організація. Це акції боротьби зі СНІД , програма здорового способу життя «За здорове майбутнє», цікаві ігротеки і тренінги тощо. Які проекти реалізуєте зараз?
- В травні цього року стартував проект «Будуємо майбутнє разом» за підтримки фонду сприяння демократії Посольства США. Ми вже охопили Хорол частиною заходів проекту, проводили соціологічне опитування, запросили до співпраці молодіжні служби району, розмістили соціальну рекламу. Маємо на меті активізувати молодь у громадському житті, розвивати волонтерський рух.
Як признавалися самі підлітки, ці дні стали для них незабутніми в житті, багато з них переосмислили своє ставлення до здорового способу життя, не уявляли, якою цікавою і складною є діяльність волонтера. У своїх враженнях діти були одностайні – громадська діяльність потрібна, адже йдеться про найголовніше – допомогу ближньому.

Автор: Олександр Чепур, Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 серпня 2010, 09:28 | Хорол | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації