Вхід | Реєстрація

Полтавський регіональний етапі конкурсу «100 кращих товарів України»

З 16 по 19 серпня поточного року на Полтавщині побували експерти Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) – «100 кращих товарів України» з Донецька та Києва. Оцінювати виробників нашого регіону представникам саме цих областей випало згідно проведеного жеребкування.
Фахівці державного підприємства «Український дослідний і навчальний центр» Валентин Хмель та державного підприємства «Донецькстандартметрологія» Микола Котляр спільно з секретарем Полтавської регіональної конкурсної комісії Наталею Юрчишиною побували на 4-х підприємствах, які вибороли перемогу у цьогорічному регіональному етапі конкурсу. Як відомо, в їх числі приватне акціонерне товариство «Пирятинський сирзавод» з сиром твердим «Король сирів», ТОВ «Укрпродснекгруп» з ядрами бобів арахісу обсмаженими та підсоленими, які надходять у продаж під торговою маркою «Вкусняшки от Сашки», ВАТ «Кременчукм’ясо», яке здобуло перемогу відразу з двома видами продукції, а саме ковбасою вареною вищого гатунку «Лікарська» та ковбасою напівкопченою вищого гатунку «Краківська» (торгівельна марка «Фарро»). Та ТОВ «ВЕЛС» з Миргорода, з костюмом чоловічим, моделі 2/1, 41.
 Експерти детально ознайомилися з процесом виробництва продукції, яка претендує увійти до почесної «сотні кращих в Україні». Приємно відзначити, що вони дали високу оцінку якості виробів конкурсантів та не поскупилися на додаткові бали.     До речі, цікаво, що серед критеріїв, на які звернула увагу компетентна комісія, не лише власне якість заявленої на конкурс продукції, а й наявність на підприємстві впроваджених систем управління (якістю, безпечністю продукції, управління довкіллям тощо); відсутність заборгованості із заробітної плати та із платежів до бюджету; успішне впровадження соціальної політики та покращення діяльності підприємства (збільшення робочих місць, введення нових технологічних ліній, зростання обсягів виробництва); проведення добровільної сертифікації конкурсної продукції; наявність підтвердження участі підприємства в інших виставках та конкурсах з якості. Отже, конкурсант має на практиці довести, що його перемога – не випадковість, а закономірний результат постійного професійного зростання та розвитку.
Оскільки обидва гості побували на Полтавщині вперше, їх запросили відвідати Сорочинський ярмарок та знамениту «Кочубеївську» церкву у Диканьці.
На разі, про остаточні результати роботи конкурсної комісії говорити ще рано. А з першого вересня настане черга взятися до роботи експертам з державного підприємства «Полтавастандартметрологія», їм випало побувати на підприємствах Кіровоградщини та Харківщини.

Автор: Ж.К. Кущенко, ДП «Полтавастандартметрологія»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 серпня 2010, 09:42 | Полтавщина |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації