Вхід | Реєстрація

Чудодійні ліки від недуг

Наркоманія – лихо XXI століття. Ця страшна хвороба швидко розповсюджується серед молодого покоління нашої держави. Найбільш вразливими до цього негативного явище є неповнолітні та малолітні особи. Адже дуже часто старші товариші схиляють їх до вживання наркотиків. «Та спробуй раз, що тут такого? Від одного разу тобі нічого не буде!» говорять вони. Але, як відомо, де раз, там і другий, і третій.... і ось уже без дози ти не проживеш.
Саме так поступово ти перетворюєшся на залежну від наркотиків людину. І більше нічого в житті, окрім чергової дози, тебе уже не цікавить. Цим самим ти приносиш страждання і переживання своїм близьким та рідним людям, в той час коли інші люди заробляють на тобі і твоєму здоров’ї непогані гроші.
Бажаючих заробити швидких, а головне легких грошей в нашій державі з кожним роком стає все більше й більше. І дуже прикро, що для таких людей є лише один шлях заробітків – продаж наркотиків.
Нещодавно одну із таких продавчинь було затримано працівниками сектору БНОН Лубенського міськвідділу міліції. Як потім вияснилось, канабіс жінка вирощувала зовсім не для продажу, а для дуже «доброї» справи.
В один із сонячних серпневих днів до чергової частини Лубенського МВ УМВС надійшло повідомлення від невідомої особи про те, що сусідка, яка проживає поруч, займається вирощуванням коноплі. Цього ж дня співробітники сектору БНОН взяли постанову в суді на проведення санкціонованого обшуку і спільно із слідчим вирушили за вказаною в повідомленні адресою.
Приїхавши на місце, міліціонери встановили, що в приватному будинку проживає 57–річна Ірина (ім’я змінено). Побачивши, що до її подвір’я підійшли працівники міліції, вона вибігла на вулицю, стала на воротах і почала кричати, що у її дворі нічого не має і до двору вона нікого не пустить.
На таку «гостинність» міліціонери не реагували, оскільки у їхній професії вони вже звикли до подібних витівок окремих громадян. Правоохоронці впевнено почали проводити обшук господарства. У цей час жінка миттю побігла за хату на огород та почала виривати там і складати в купи кущі рослин коноплі, які так рівненько росли на городі.
На запитання співробітників міліції для чого їй ці рослини, господарка відповіла: «А мені порадили їх заварювати і пити від різних хвороб, от я й вирощувала коноплю виключно в лікувальних цілях!». Непоганий би чай вийшов з такого зілля!
Вирвавши та вилучивши дані рослини, співробітники міліції продовжили проводити обшук уже в будинку Ірини. Як пізніше виявилося – недарма! У одній із спальних кімнат міліціонери натрапили на два поліетиленових пакети, в яких була висушена рослина коноплі.
Вилучивши усе це «добро», співробітники сектору БНОН вирушили до службового автомобіля. Проходячи повз сарай, який знаходився недалеко від будинку Ірини, у одного із оперативних співробітників напевне спрацювала так звана “чуйка” і він вирішив заглянути, ще й до сараю. Міліціонер не помилився! В сараї на підлозі рівненькими рядочки сушилися зірвані рослини коноплі. Їх правоохоронці також вилучили з оселі горе-господині.
Через декілька днів був готовий висновок спеціаліста, в якому говорилося, що направлена на експертизу рослина містить тетрагідроканабінол і є особливо небезпечним наркотичним засобом «канабісу», загальна вага якого в перерахунку на суху речовину становить 2,5 кг.
На сьогоднішній день по даним випадкам порушено дві кримінальні справи за статтею 310 ч. 1 Кримінального кодексу України (незаконний посів або вирощування конопель у кількості понад сто рослин) та статтею 309 частини 3 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах).
Ось так, вирощуючи наркотичні речовини, виключно в лікарських цілях і для доброї справи, Ірина, згідно з рішенням суду, загримить за грати і можливо навіть на добрий строк! Тепер своїм товаришам-співкамерникам вона буде повідувати історію про чудодійну лікарську силу канабісу!

Автор: Олена Якимець, інспектор по роботі з населенням Лубенського МВ УМВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 вересня 2010, 09:43 | Лубни | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації