Вхід | Реєстрація

У Полтаві ДАІшники вилучили понад 20 підроблених талонів техогляду

Протягом 8 місяців поточного року у Полтаві працівники ДАІ вилучили понад 20 «липових» талонів Державного технічного огляду.
Начальник ВДАІ з обслуговування міста Полтави, підполковник міліції Валерій Корнієнко говорить: «Більшість фальшивих талонів вилучається у водіїв, за якими тягнеться шлейф несплачених штрафів за порушення правил дорожнього руху. Також у випадках, коли на транспортних засобах перебиті номера агрегатів та внесені несанкціоновані зміни до конструкції, та у старих, несправних автомобілях».
Нещодавно у центрі Полтави державтоінспектор вилучив у водія талон з явними ознаками підробки. Як з'ясувалося пізніше, документ виявився копією талону, яку виготовили за допомогою звичайного сканера.
Іноді мотивами придбання таких фальшивок є бажання зекономити гроші, адже проходження ТО вантажними автомобілями передбачає сплату податків від 1 тис. до 3 тис. грн., тоді як «самопальний зразок», за словами водіїв, можна купити за декілька сотень гривень.
За словами Валерія Корнієнка, якщо криміналістична експертиза покаже, що талон ДТО підроблений, то на водія буде накладено штраф, як мінімум за експлуатацію транспортного засобу, який не пройшов техогляд. Далі будуть з'ясовуватися обставини придбання талону.
Як повідомляють у ГУМВС в Полтавській області, талон ДТО є документом суворої звітності, а стаття 358 Кримінального кодексу України, у разі використання завідома підробленого документа передбачає відповідальність у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 вересня 2010, 15:19 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації