Вхід | Реєстрація

На Полтавщині затримали чиновника Держкомзему за хабар у понад 1 млн грн

Співробітники управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Полтавській області затримали 37-річного начальника відділу Держкомзему у Хорольському районі під час отримання ним хабара.           
Про це повідомив начальник відділу зв'язків із громадськістю УМВС України в Полтавській області Юрій Сулаєв.           
За його словами, правоохоронці затримали вимагача під час передачі йому першої частини хабара у сумі 267 тисяч гривень.          
«37-річний начальник відділу Держкомзему м.Хорол ще в липні поточного року через 50-річного посередника, безробітного мешканця Хоролу, поставив незаконну вимогу приватному підприємцю з Кременчука заплатити йому гроші, за сприяння у вирішенні земельного питання», - розповів подробиці справи Юрій Сулаєв.           
І додав, що за хабар у розмірі 1 мільйон 200 тисяч гривень держчиновник пообіцяв підприємцю виділити земельну ділянку площею 4 га поблизу автодороги Київ-Харків-Довжанський на відрізку, що проходить через Хорольський район.          
«Підприємець звернувся до правоохоронних органів. Працівники управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС в Полтавській області провели ряд оперативних заходів і затримали спільника і самого вимагача під час здійснення операції передачі хабара у розмірі 267 тисяч гривень – це була перша частина. Наразі обоє чоловіків заарештовані», - зазначив Юрій Сулаєв.       
Відносно них порушено кримінальну справу за частиною 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара), яка передбачає від 8 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.            
«З початку року на Полтавщині - це найбільший хабар, який виявлений працівниками управління державної служби боротьби з економічною злочинністю», - підсумував начальник відділу зв'язків із громадськістю УМВС України в Полтавській області.

Автор: Світлана Тарасенко, ІА «Новини України»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 вересня 2010, 12:01 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації