Вхід | Реєстрація

Сумнівний фарш не потрапив на столи полтавців

Сумнівний фарш не потрапив на столи полтавців
Працівники ветеринарної міліції під час перевірки одного з ринків Полтави виявили та задокументували факт незаконного виготовлення фаршу.
Якість і придатність м’ясопродукції для реалізації у торгівельній мережі визначається відповідно до вимог нормативно-правових документів на кожен конкретний вид продукції. Перш ніж потрапити на прилавки, продукти тваринного походження повинні пройти ветеринарно-санітарний контроль. Інакше, м'ясо і продукція з нього може бути джерелом розширення небезпечних інфекцій, а потому несе потенційну загрозу здоров’ю людей.
Якість продуктів харчування постійно знаходиться під пильною увагою відділу ветеринарної міліції УМВС України в Полтавській області. Проте, незважаючи на регулярні рейди-перевірки ветеринарної міліції, порушення правил досі мають місце на ринках Полтави.
Так, у ході перевірки складів на Центральному ринку міста Полтава, виявлено факт незаконного виготовлення м’ясного фаршу на складі в холодильнику одного з підприємців міста.
Жодних документів, що дозволяють такий вид діяльності, приватний підприємець представити не зміг. Крім того, умови виготовлення не відповідали санітарно-технічним нормам. Сам процес виготовлення фаршу проводився без дотримання будь-яких технологічних вимог, практично безконтрольно. Сумнів викликала не тільки чистота приміщення, а й якість продукції.
Разом з цим, у морозильній камері зберігалася продукція птахівництва із простроченим терміном використання, та м'ясо без супровідних документів (ветеринарного свідоцтва форми № 2 та посвідчення про якість), які засвічують походження та безпеку товару.
Начальник відділу ветеринарної міліції УМВС України в Полтавській області, капітан міліції Микола Васюта говорить: «Загалом, вилучено близько 400 кілограмів продукції. Вирішується питання щодо утилізації вилученого товару».
Працівники ветеринарної міліції радять уважно оцінювати якість м’яса та м’ясопродуктів на прилавках ринку. У разі виявлення порушень, негайно повідомляти карантинну міліцію. Усі звернення громадян фіксуються, а перевірки, як свідчить практика, є досить дієвим способом впливу на недобросовісних продавців.
Рейди-перевірки на ринках міста триватимуть й далі.

Автор: Анна Масельскас, ВЗГ УМВС України


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 вересня 2010, 16:26 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації