Вхід | Реєстрація

У Лохвицькому районі матір побила свою півторарічну дитину

 Діти – квіти життя. Ця, здавалося б уже істина, досі викликає у суспільстві ряд суперечностей. Та якби там не було - батьки мають любити своїх дітей. Випадок який стався у Лохвицькому районі доводить, що деяким людям батьківські почуття не відомі.
У вересні цього року до чергової частини Лохвицького райвідділу надійшло повідомлення від голови села Яхники. Він повідомив, що 25-річна місцева мешканка не виконує батьківські обов’язки по догляду за 1,5-річною донькою. Жінка ніде не працює, зловживає алкоголем, протягом 2010 року притягувалася до адміністративної відповідальності за статтями 173 і 184, проживає з співмешканцем. Має також 7-річного сина, який є вихованцем Яхницької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату.  Неодноразово до цієї родини навідувалися члени комісії в справах дітей та медичні працівники, які проводили з нерадивою мамою профілактичну роботу. У цьому році у жінки вже відбирали дітей і знову поновляли права на повернення дітей.
Та, здається, цей урок жінку нічому не навчив. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння вона побила свою доньку через те, що та своїм плачем заважала їй спати. На ранок матуся залишила дитину без нагляду на лавці перед будинком, а сама поїхала розважатися. Дівчинка вийшла на проїжджу частину вулиці, де її знайшли місцеві жителі, котрі доглядали дитя до повернення матері.
Враховуючи непрості сімейні обставини та безвідповідальне ставлення матері до своїх батьківських обов’язків, було прийняте рішення про негайне вилучення дітей.
Перебуваючи під дією алкоголю, жінка переховувалася від правоохоронців майже добу. А коли її затримали, одразу розпочали процедуру відбирання дітей.
Як наслідок, малолітнього сина було поміщено до Яхницької СЗШІ, а малолітню доньку доставлено до дитячого відділення Лохвицької лікарні. За результатами медичного огляду дитини лікарями було встановлено незадовільний стан, через недостатнє харчування та належний догляд. Також на тілі дівчинки були виявлені синці – результат материнської опіки, які судово-медичний експерт кваліфікував, як легкі тілесні ушкодження. На підставі зібраних за даним фактом матеріалів перевірки, прокуратурою Лохвицького району, стосовно даної громадянки порушено кримінальну справу за статтею 166 Кримінального Кодексу України (злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною).
Людина знаходиться на вершині піраміди еволюції. Якщо ж провести паралель з тваринним світом, то вовчиця ніколи не покине свого дитинча, а от людина…

Автор: Ірина КОСТЕНКО, ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 вересня 2010, 13:57 | Лохвиця | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації