Вхід | Реєстрація

Затримано особу, що вчинила на початку року «розбірку» зі стріляниною

У лютому цього року до клінічної лікарні на станції Полтава з вогнепальним пораненням черевної порожнини був доставлений 28-річний чоловік кавказької національності. На щастя, чоловіку вчасно була надана медична допомога лікарями, а тому він лишився живим. З черевної порожнини потерпілого медики вилучили металевий предмет, зовні схожий на деформовану кулю. Зрозуміло, що походження такого поранення має кримінальний характер, а тому правоохоронці не забарилися до лікарні.
В першу чергу, слідчо-оперативна група Ленінського райвідділу міліції міста Полтава опитала 26-річного брата потерпілого (теж кавказької національності), який і доставив пораненого чоловіка до лікарні. Оглянувши ретельно автомобіль марки «Нісан», правоохоронці виявили очевидні ознаки вогнепального пошкодження кузова правої сторони. Розслідування причин та обставин скоєння злочину міліціонери продовжили на автошляху «Полтава-Кременчук», де і трапилася подія з молодими людьми.
Поблизу села Бондури Новосанжарського району люди в погонах виявили та вилучили 10 гільз. Після висновку спеціальної експертизи стало відомо, що 8 гільз є частинами військових автоматичних патронів калібру 5,45 мм зразка 1974 року, які могли бути відстріляні з автоматичної військової зброї калібру 5,45 мм (АКС-74 СУ, АК-74М), а також з нарізного мисливського карабіну «Вулкан-ТК», калібру 5,45 мм.
По даному факту слідчим відділом Ленінського РВ ПМУ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого статтею 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження), яку надалі перекваліфіковано на частину 1 статті 15 та частину 1 статті 115 Кримінального кодексу України (замах на умисне вбивство).
Як з’ясували міліціонери, того дня чоловіки рухалися на вищевказаному автомобілі в село Мачухи Полтавського району до родичів. На трасі їх обігнав автомобіль чорного кольору. Коли молоді люди зупинилися, загадкова автівка теж зупинилися в декілька метрів перед ними на узбіччі дороги. Коли брат чоловіка вийшов з авто, почали лунати постріли і останній впав на землю. Після цього чорний автомобіль зник у невідомому напрямку.
Обставини скоєння даного злочину тривалий час ретельно розслідувалися правоохоронцями. Була пророблена колосальна робота досвідчених оперативників. До справи були залучені працівники Управління карного розшуку, Управління ДАІ, НДЕКЦ при УМВС, кінологічна служба, спецпідрозділи та інші.
Невдовзі оперативно-розшукові заходи таки дали результат. Правоохоронці встановили, що причетним до даного злочину може бути 33-річний чоловік кавказької національності. В зв’язку з цим міліціонери отримали в суді дозвіл на проведення санкціонованого обшуку за місцем мешкання підозрюваного. Оперативники не помилилися - в квартирі підозрюваного чоловіка міліціонери виявили та вилучили автомат Калашникова з 30-ма набоями, а також гранату Ф-1.
Обґрунтовано підозрюваний у скоєнні тяжкого злочину чоловік затриманий та перебуває в спецустанові УМВС. Наразі триває досудове слідство, в ході якого будуть встановлені всі деталі та мотив злочину.

Автор: www.mia.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 вересня 2010, 17:22 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації