Вхід | Реєстрація

Хотів сестрі допомогти, а тепер може за грати потрапити...

19-річний Максим (ім’я змінено) жив разом з батьками. У хлопця, крім батьків, є ще й 32-річна сестра Катерина (ім’я змінено), яка проживала окремо, разом зі своєю 9-річною донькою. Так, мабуть, склалося її життя, що залишилася без чоловіка. У цьому плані їй не пощастило, хоча мріяла створити гарну родину.
Одного дня дівчина познайомилася з Олексієм (ім’я змінене), навіть не підозрюючи, що той зловживає спиртним і вживає наркотики. Згодом Олексій «присадив» на алкоголь і молоду маму, яка «за компанію» з ним почала зловживати оковитою. Жінка поступово почала забувати про виховання власної малолітньої донечки.
Рідні Катерини не знаходили собі місця. Адже хотіли врятувати її. Неодноразово брат Максим разом з батьками проводили профілактичні бесіди з горе-пияком. Але це не допомагало, бо Олексій був у повній залежності від спиртного та наркотиків.
Звісно, що батьки завжди хочуть кращого для своїх дітей. Не дивно, що цього бажали рідні й Катерині. Вони просили її покинути п’яничку-наркомана. А самій радили перестати пиячити і взятися за виховання доньки. Проте, жінка вже не хотіла слухати повчальних речей рідні.
І ось, одного дня Максим проходив повз магазин, де працювала його люба сестричка. У вітрині хлопець побачив, що з нею розмовляє Олексій. Як пізніше з’ясувалося, він настирливо просив грошей на оковиту. Адже сам залицяльник ніде не працював і не хотів шукати роботу. Зайшовши до магазину, Максим покликав на двір цивільного чоловіка своєї сестри, щоб поговорити. Максим наполягав, щоб Олексій розійшовся з Катериною, тому що її неповнолітня донька від таких стосунків страждає. Мала жалілася бабусі і дідусю на постійні пияцтва, бійки та притони алкоголіків та наркоманів, які влаштував «новий тато».
Розмова хлопців почала напалюватись і останні почали вирішувати стосунки силою, так би мовити, по-чоловічому. Між ними зав’язалася бійка. Максим вдарив кулаком Олексія по обличчю. Останній не витримав рівновагу, впав і сильно вдарився головою об землю. Далі хлопців розборонили і на цьому все начебто скінчилося.
Максим пішов у справах. Олексія відвезли додому. Але останньому цілий день було зле, він періодично втрачав свідомість. Згодом чоловікові викликали карету швидкої медичної допомоги. При огляді хворого, лікарі наполягали на госпіталізацію, але потерпілий відмовився.
Через декілька днів Олексія забрали до 3-ї міської клінічної лікарні міста Кременчука в реанімаційне відділення. Згодом, хлопець сконав.
Після проведеної перевірки за фактом смерті Олексія, дільничні міліціонери затримали Максима. Тепер хлопець, за спробу допомогти своїй любій сестричці, буде відповідати перед Законом за нанесення людині тяжких тілесних ушкоджень, що потягли за собою смерть потерпілого.
Наразі проти хлопця вирішується питання про порушення кримінальної справи за частиною 1 статті 121 Кримінального кодексу України, за санкцією якої молодику загрожує позбавлення волі строком від семи до десяти років.

Автор: Олена Копцова, ВЗГ УМВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 вересня 2010, 10:00 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації