Вхід | Реєстрація

Голівудський бойовик в Полтаві

Голівудський бойовик в Полтаві
Майже голлівудські баталії розгорнулися у Полтаві напередодні святкування Дня міста.
У червні 2010 року, 36-річний Степан з раніше судимим Ігорем (імена змінено) розпивали спиртні напої на квартирі. Чоловіки бідкались на своє життя та пригадували роки, коли відбували покарання у місцях позбавлення волі. Вирішивши, що випитого їм не вистачає, співрозмовники вирішили сходити за новою порцією алкоголю. Проте, до магазину вони так і не дійшли.
При черговій розповіді про «минуле життя» в них зав’язалася сварка, яка стрімко переросла у бійку, в ході якої Ігор отримав тяжкі тілесні ушкодження внутрішніх органів. І в цей момент колишній найкращій товариш Степан миттєво перетворився на злісного ворога. З місця пригоди Степан втік, але недалеко. Працівники міліції, які були задіяні в пошуку  біженця, швидко знайшли його та  намагалися затримати. Останній же вчинив злісну непокору та вирвався з рук оперативників, втікши у двори. Відтоді ця справа для міліціонерів стала справою честі.
В ході проведення оперативно-розшукових заходів, оперативні працівники  Октябрського РВ ПМУ йшли по його слідам через всю Україну (злочинець переховувався в АР Крим, Херсоні, Сумах) і нарешті, завчасно було з’ясовано, що Степан повинен приїхати до Полтави на кілька днів, а саме на 21-22 вересня.
Отримавши інформацію про місцезнаходження спритника, заступник начальника сектору карного розшуку Октябрського РВ ПМУ старший лейтенант міліції Валентин Артем’єв організував та очолив операцію по затриманню злочинця. Втікача оточили у власній квартирі у місті Полтава. Зачинившись на усі замки, Степан не хотів здаватися у руки правосуддя просто так.
На місце пригоди були викликані близькі родичі «окупанта», які дали згоду на примусове входження до квартири.
Зрозумівши, що затримання неминуче, Степан вирішив скористатись шансом - втекти через вікно (а це все ж таки п’ятий поверх). Він виліз на балкон і переліз до сусіда на четвертий поверх, який в той час відпочивав вдома. І як у американських фільмах, горе-злочинець, погрожуючи фізичною розправою, взяв сусіда у заручники і наказав мовчати.
Оточивши нове місце схову злочинця, Валентин Ігоревич Артем’єв та В’ячеслав Петрович Філь провели складну оперативну комбінацію з метою психічно зламати волю зловмисника та звести нанівець шанси на відступ. І це дало результат. 
Степан вирішив здатися, але залишив за собою шанс на втечу. Для цього він порізав  собі вени, але порізи зробив неглибокі, щоб вдало скоїти втечу під час госпіталізації до лікарні. Приїхала карета швидкої медичної допомоги. Лікар оглянув підозрюваного і одразу зрозумів причину поведінки пацієнта. Надав йому першу медичну допомогу та віддав у руки міліціонерів, бо при огляді ран причин для подальшої госпіталізації не було…
Наразі зловмисник знаходиться під вартою, відновлено досудове слідство.

Автор: Вікторія Зима, інспектор Октябрського РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 вересня 2010, 10:04 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації