Вхід | Реєстрація

Прокуратура притягла до відповідальності 88 посадовців за зловживання з землею

Учора в обласній прокуратурі під головуванням прокурора області Віктора Войцишена відбулося розширене засідання колегії, де обговорили стан додержання законодавства про охорону і використання земель та прокурорський нагляд у цій сфері.
Наголошувалося, що в області проблемні питання, пов'язані з реформуванням відносин власності на землю, створенням інфраструктури ринку земель, залишаються невирішеними.
До цього часу не визначено меж земельних ділянок природоохоронного, рекреаційного, оздоровчого, історико-культурного призначення; недостатніми темпами ведуться роботи щодо інвентаризації та нормативної грошової оцінки земель; не встановлено меж майже половини населених пунктів; на початковому етапі перебуває робота з розмежування земель державної та комунальної власності. Усе більшого поширення набувають випадки самовільного зайняття земельних ділянок.
Через невизначення та невинесення в натуру прибережних захисних смуг масовим явищем стала їх забудова уздовж річок, водосховищ та інших водойм. За результатами перевірок додержання вимог законодавства про охорону та використання земель у 2010 році органами прокуратури області порушено 12 кримінальних справ, внесено 175 приписів та подань, принесено 294 протести, до відповідальності притягнуто 88 посадових осіб.
За прокурорського втручання відшкодовано більше 1,5 млн. грн., повернуто у власність держави 248 га земель.

Автор: Прес-служба прокуратури області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 вересня 2010, 10:19 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації