Вхід | Реєстрація

Порушено кримінальну справу за фактом побиття солдата

Військова прокуратура Полтавського гарнізону проти старшого солдата окремого спеціального батальйону Внутрішніх Військ МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.406 (порушення статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями за відсутності між ними відносин підлеглості, що виявилося в завданні побоїв чи вчиненні іншого насильства) Кримінального Кодексу України.
Санкції цієї статті передбачають арешт строком до шести місяців; тримання у дисциплінарному батальйоні на строк до одного року або позбавлення волі на строк до трьох років.
Прокурорська перевірка встановила, що під час охорони громадського порядку патрульний військової частини старший солдат, прагнучи продемонструвати свою перевагу над солдатом пізнього строку призову, пред'явив йому надумані претензії з приводу неналежного несення служби. У порушення вимог ст.ст.11, 16 Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України, ст.4 Дисциплінарного статуту ЗС України, старший солдат застосував фізичне насильство, в результаті чого солдат отримав тілесні ушкодження у вигляді перелому фаланги пальця лівої кисті.
Цей злочин командування військової частини намагалося приховати.
Наразі створили слідчу групу, до складу якої включили заступника військового прокурора Полтавського гарнізону підполковника юстиції О.Потапенка.
Як повідомили у секторі зв'язків з громадськістю військової прокуратури Центрального регіону України, торік зафіксовано збільшення кількості злочинів (до 183) у сфері позастатутних взаємин.
Загалом у 2009 році від насилля командирів та товаришів по службі постраждало 395 військовослужбовців, один з них загинув.
Реагуючи на цю негативну тенденцію, військовий прокурор Центрального округу Микола Голомша взяв на особистий контроль розслідування кожного факту позастатутних взаємин, а також закликав представників громадських організацій активніше звертатися по допомогу до органів військової прокуратури.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 жовтня 2010, 13:15 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації