Вхід | Реєстрація

Про спад захворювань на грип та ГРВІ говорять і медики

На початку місяця, не заперечують, був бум, проте зараз ситуація має стійку тенденцію до зниження показників, тяжкохворих у стаціонарах лікарень міста немає. Відвідала 1-шу і 5-ту міські клінічні лікарні, які на даний час перекваліфіковані для прийому хворих на грип та ГРВІ, і наша знімальна група.
Першим об'єктом перевірки лікувальних закладів міста стало дитяче інфекційне відділення 1-ї міської клінічної лікарні. Тут, зазначають медики, повна забезпеченість ліками, антибактеріальними та противірусними препаратами.
Світлана Воронянська, завідуюча дитячим інфекційним відділенням 1 МКЛ:
- Дитяче інфекційне відділення 1 МКЛ розраховане на 30 ліжок. В даний час у відділенні перебуває 28 дітей. В листопаді ми спостерігаємо підвищення захворювання на вірсуні інфекції. За весь період до сьогодні проліковано 116 дітей.
Саме такий вигляд мають ліжка після одужання дітей. На дезобробку йдуть не тільки простирадла, і а матраци.
Важкохворих дітей, розповідає Світлана Воронянська, немає, всі мають позитивну динаміку і виписуються з одужанням.
Нині найменшому з пацієнтів відділення 1 рік, найстаршому – 14. До 6-ти річного віку малеча на лікуванні перебуває з мамами. Вже 2-й тиждень на лікуванні в інфекційному й Толік. Говорить, за друзями і домом сумує, однак, в школу йти не хоче.
Бліц:
- Ні, в школу не хочу. Буду наздоганяти через готові домашні завдання.
У 5-й лікарні, 2 переобладнаних відділення якої нині опікується хворими на грип та ГРВІ, теж відзначають зниження кількості хворих.
Анатолій Шкурупій, міський позаштатний анестезіолог:
- Зараз на лікуванні знаходиться 60 хворих з грипом, ГРВІ і ускладненнями після грипу. І в блоці інтенсивної терапії 3 пацієнта.
За період епідемії тут пролікували 266 хворих, з них 14 вагітних. Однак, говорять лікарі, левова частка одужання залежить від самого пацієнта. Приміром, розповідає Анатолій Шкурупій, 2-є людей тут одужують після ускладнень від грипу. Останні вони отримали, працюючи вже хворими...

Автор: www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтава |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації