Вхід | Реєстрація

Мешканці мікрорайону Сади-1 понад два місяці грають в «російську рулетку»

Мешканці мікрорайону Сади-1 понад два місяці грають в «російську рулетку»
«Нам просто страшно ходити цією дорогою, допоможіть у вирішенні нашої проблеми» – саме з такими словами до редакції нашої студії звернулись мешканці мікрорайону Сади-1. Вони переконують: ходити дорогою додому небезпечно, аварійне дерево поблизу навчального закладу тримається на електричних дротах і щомиті загрожує впасти. В ситуації розбиралася наша знімальна група.
Мешканці мікрорайону Сади-1, особливо вихованці тутешніх гімназії та садочку, повертаючись додому, немов грають у російську рулетку. Пройдуть чи не пройдуть, гілка залишиться висіти на дротах чи впаде вниз.
Стукають у всі двері, аби знести це аварійне дерево, розповідає Надія Трепольська, яка власне і зателефонувала до нашої редакції, вже 2 місяці поспіль. Звертались і до району, і до відділу оперативного реагування на звернення громадян. Нині, невесело жартують жінки, які живуть поряд, залишилось тільки чекати, коли дерево впаде: здіймається вітер і загроза його падіння із обриванням дротів зростає у рази.
Лідія Іванченко, голова правління кооперативу «Янтар-1»:
— Ми не можемо самі його прибрати, не це потрібні кошти, потрібно викликати машину - самотужки ми не впораємося.
Під приціл аварійного дерева, говорять, потрапляють всі тутешні мешканці, адже, за їх словами, – це єдина доріжка від будинку до навчальних закладів, магазину та зупинки.
Надія Трепольська, мешканка будинку по вул.Великотирнівській,36, к.3:
— Син коли повертається зі школи, аж неспокійно - як маму ви мене зрозумійте, переживаю, доки не зайде до квартири. Люди, чиї діти навчаються у 33-й школі, звертались на батьківських зборах - зверніть увагу на аварійне дерево.
У керівництва ж 33-ї гімназії – своє бачення ситуації.
Наталія Кікоть, директор Полтавської гімназії №33:
— Жодне звернення ні до мене, ні до моїх заступників не надходило. Натомість, ми самі не один раз звертались і до райвиконкому, і до 1580 стосовно спилювання цих дерев.
Наступна зупинка нашої знімальної групи – міськвиконком, а саме – управління у справах звернень громадян. Його очільниця Лідія Буркова зазначає: всі питання, які надходять від полтавців в письмовому чи телефонному режим вносяться до комп'ютерної бази. Серед них знаходимо і звернення мешканців по Великотирнівській стосовно аварійного дерева. Закріпили його виконання за КП «Міськсвітло», на балансі якого перебувають дроти, які зачіпають гілки аварійного дерева. У присутності нашої знімальної групи – дзвінок до «Міськсвітла».
Лідія Буркова, начальник управління звернень громадян Полтавського МВК:
— Сказав, що виїздив туди 3 рази - загрози там немає. Домовились зустрітись там о 15-й годині, поїду туди, перевіримо на місці.
Вже після 15.00 години в телефонному режимі ми зв'язалися з Лідією Бурковою. Вона повідомила: у вівторок вранці фахівці КП «Декоративні культури», які займаються спилюванням аварійних дерев, приїдуть на місце. Остаточно вирішити проблему пообіцяли впродовж найближчих днів.

Автор: Крістіна Криженко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 листопада 2010, 12:25 | Полтава | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації