Вхід | Реєстрація

13-річна полтавка викрала металобрухт на цвинтарі та музичний центр у клубі

Для 13-річної Олени до моменту поміщення її у приймальник-розподільник для дітей ОВС Полтави, поцупити металеву огорожу чи музичний центр було не проблемою. Спробувати переконати дівчинку жити правильно, не порушувати Закон та рости слухняною дівчинкою вирішили працівники кримінальної міліції у справах дітей УМВС на чолі з Жанною Ахіджанян.
«Починаючи з травня цього року Олена була поставлена на облік до міліції за скоєння крадіжки металевої огорожі у місті Хорол, - розповіла начальник відділу КМСД УМВС Жанна Ахіджанян.
— Тоді було прийнято рішення віддати дівчинку на поруки батькам. Як бачимо, у серпні вона знову оступилася, скоївши крадіжку музичного центру з будинку культури у селі П. Багачка Хорольського району».
Що штовхнуло Олену порушити закон вдруге, вона і сама не знає. Говорить, що того дня вона приїхала з міста Хорол у село Хорольського району на гостини до своєї старшої сестри та бабусі.
Вдень дівчинка пішла продавати яблука на місцевий базар. Потім до неї на торги завітала її сестра і дівчата посварилися. Причиною сварки стала мала виручка юної продавчині.
Розлютившись на сестру, Олена з пустими відрами почимчикувала до своєї бабусі. По дорозі їй трапився місцевий Будинок Культури.
Взявши шматок цеглини, дівчинка чимдуж кинула його у вікно приміщення. Підійшовши ближче до розбитої шибки, мала хуліганка побачила всередині музичний центр. Чому б не забрати його собі? - подумала вона та витягнула з середини апаратуру.
У якусь мить повз Будинок проїжджав чоловік на велосипеді. Він і наполохав малу спритницю, яка, злякавшись, кинула техніку та дременула в кущі. Вдома Олена так і не насмілилася повідати бабусі свою пригоду.
Але вже ввечері до оселі завітали працівники міліції, тож ховатися та брехати дівчинці вже не було сенсу. За словами матері Олени, дівчинка навчається у 5-му класі спеціалізованої школи міста Хорол.
Має багато друзів, любить малювати, не вживає спиртне та не палить. «Вона завжди добросовісно виконує мої доручення та активно допомагає мені по господарству, - говорить мама, - навіщо полізла за тим магнітофоном, зрозуміти не можу й досі!»
Тепер, беручи до уваги те, що Оленка вчинила злочин, передбачений статтею 185 Кримінального кодексу України - крадіжка, Хорольський районний суд прийняв рішення застосувати до малолітньої порушниці примусові заходи виховного характеру.
А це означає, що найближчим часом дитина буде направлена до спеціалізованої навчально-виховної установи для дітей і підлітків терміном на один рік, - повідомили  ВЗГ УМВС області.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 листопада 2010, 14:12 | Хорол | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації