Вхід | Реєстрація

У Кобеляцькому районі працівники міліції у роботі з дітьми використовують індивідуальний підхід

До Кобеляцького райвідділу міліції надходять подяки від імені педагогічних колективів загальноосвітніх шкіл району за проведену правовиховну роботу з учнями та їх батьками з початку навчального року.
Люди дякують старшому оперуповноваженому кримінальної міліції у справах дітей Людмилі Домнич і дільничним інспекторам Олександрові Коломійцю та Івану Назарьову за уважне ставлення до питань, які турбують дітей, батьків і вчителів.
Протягом останнього місяця працівники міліції зустрілися з старшими класами Кобеляцької ЗОШ №3 і Ліщинівської ЗОШ. Правоохоронці детально зупинилися на правових питань, які стосуються підстав та порядку несення відповідальності неповнолітніми за вчинення адміністративних правопорушень та кримінально караних діянь, а також звернули увагу молодого покоління на згубний вплив на організм дитини алкоголю, нікотину та наркотиків.
В Кобеляцькій ЗОШ №2 та Бутенківській ЗОШ під час проведення батьківської конференції, Людмила Домнич торкнулася питання відповідальності батьків за виховання своїх дітей. Насамперед працівник КМСД порекомендувала дорослим цікавитися відпочинком дітей, колом їхніх друзів, а також відвідуванням школи.
Оперуповноважена навела приклади з практики затримання дітей за різного роду правопорушення. Так, зокрема, нагадала випадок відзначення початку нового навчального 2010 року учнями 10 класу однієї з Кобеляцьких шкіл у барі, яке пройшло за розпиванням горілки та інших міцних напоїв.
Результат дитячого святкування не забарився – наступного дня до райвідділу надійшли заяви про спричинені тілесні ушкодження, зникнення мобільних телефонів і про випадкові статеві зв’язки чоловіків з малолітніми дівчатами.
Так зокрема на даний час вирішується питання про порушення кримінальної справи відносно мешканця одного з сіл Кобеляцького району, який вступив у статеві зносини з 13 річною односельчанкою. Під час перевірки правоохоронці з’ясували, що малолітня перебувала в стані алкогольного сп’яніння.
Інший яскравий приклад дитячої бездоглядності, який навела Людмила Домнич, вразив батьків своєю зухвалістю. Неповнолітній, який перебував на профілактичному обліку, у вечірній час, погрожуючи зброєю вимагав від чоловіка цигарки. Хоча пістолет і виявився бутафорією – запальничкою, схожою на пістолет «Форт», – людина дістала чималий психологічний удар.
Батьки також почули від працівника міліції застереження щодо вияву надмірної любові до дітей, яка може призвести до їх розбещення та виховання почуття вседозволеності. Можливість настання негативних наслідків Людмила Домнич продемонструвала на прикладі неповнолітнього хлопця, який втік з рідного дому і близько року знаходився в розшуку. Коли правоохоронці встановили його місце перебування, з’ясувалося, що весь цей час хлопчина працював і проживав в м. Одеса.
Під час зустрічей проводиться як колективна так індивідуальна правовиховна робота з дітьми. А до дітей, які схильні до скоєння правопорушень, використовують індивідуальний підхід із залученням батьків.
Так, 10 листопада, в одній з Кобеляцьких загальноосвітніх шкіл Людмила Домнич спільно з представниками служби у справах дітей Кобеляцької РДА, психологів школи та адміністрації навчального закладу на раді профілактики правопорушень в присутності батьків спілкувалася з учнями, які не відвідують школу, допускають  грубі порушення дисципліни при проведенні занять; таких, що були затримані за паління тютюну на території школи.
Для дітей, які перебувають на обліку було організовано чергову поїздку до Кременчуцької дитячої виховної колонії. Їх ознайомили з умовами проживання, навчання, праці та  відпочинку засуджених дітей, які відбувають покарання за різні види злочинів: від крадіжки до вбивства людини. Під час спілкування зі школярами усі вихованців колонії виявили сподівання, що більше не повернуться за грати, і кожен зізнався, що лічить дні до настання того моменту, коли він повернеться на «волю».

Автор: Віра Гомонюк, Інспектор по роботі з населенням Кобеляцького РВ УМВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 листопада 2010, 14:27 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації