Вхід | Реєстрація

Суд розпочав банкрутство Укртатнафти

Господарський суд Полтавської області 27 жовтня порушив справу про банкрутство ЗАТ "Укртатнафта". Зокрема, за заявою кредитора, приватного підприємства "Виробничо-промислове підприємство "Агротехбізнес" (Черкаси), суд відкрив справу про банкрутство. Крім цього, в Господарському суді знаходиться ще одна справа по "Укртатнафті" - про визнання купівлі "Татнафтою" (Росія) 8,6% "Укртатнафти".
Нині Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" належить 43,054% акцій НПЗ, компанія "Корсан" (Дніпропетровськ) володіє 19,4498% акцій.
У листопаді Верховний Суд України залишив у силі рішення Господарського суду Полтавської області від 13 березня, які визнали незаконною купівлю урядом Республіки Татарстан (Росія) 28,7788% акцій "Укртатнафти". 3 листопада Господарський суд Полтавської області визнав незаконною купівлю компанією "Татнафта" (Росія) 8,6% акцій "Укртатнафти", нині це рішення оскаржується.
Раніше "Укртатнафта" через суди домоглася визнання недійсною купівлю 18,296% своїх акцій компаніями AmRuz Traiding й SeaGroup, афілійованих з російської "Татнафтою". Після чого на 27 червня був оголошений аукціон, під час якого компанія "Корсан", афілійована із групою Приватбанку, придбала цей пакет за 2,1 млрд. гривень. Зі своєї сторони татарстанська сторона також через судові інстанції домоглася продажу з аукціону 11 вересня 73,92% компанії "Татнафтопром", переможцем якого стала нафтова компанія "Алойл" (Бавли, Татарстан).
На сьогодні "Укртатнафта" заявила про припинення існування у формі українсько-татарстанського спільного підприємства (після продажу у вересні 73,92% акцій російської компанії "Татнафтопром", які раніше належали їй, зі статутного фонду спільного підприємства "Укртатнафта" був виведений останній внесок татарстанської сторони)

Автор: www.regionnews.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 листопада 2009, 10:00 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації