Вхід | Реєстрація

«Вони мене запросили, я й поїхала з ними…»

Не зважаючи на те, що 21 січня 2010 року Верховна Рада України прийняла Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв”, чим було заборонено продаж неповнолітнім слабоалкогольних напоїв, порушення законодавства в даному напрямку все ще продовжують відбуватися.
На сьогоднішній день, особам які не досягли 18 – ти річного віку дуже важко придбати в магазині пиво. А про всі інші алкогольні напої не може бути й мови. Проте, як виявляється, знаходяться такі «добрі люди», що без проблем можуть допомогти своїм меншим товаришам посмакувати холодним пивцем і не тільки. Про двох таких доброзичливих друзяк піде мова нижче.
Отже Ірині (імя змінено) 16 років. Дівчинка разом із мамою проживає в Лубнах. Чоловічого плеча в сімї не має, адже батьки Ірини уже давно розлучені. Тож мамі дівчинки доводиться самій заробляти гроші на прожиття. Валентина Петрівна (імя змінено) постійно змінювала місця роботи. То в магазинах працювала, то на оптовій продуктовій базі. А от останнім часом влаштувалася на місцевий ринок продавцем. Жінки постійно не бувало вдома і дівчинка часто залишалася сама. Від нудьги Ірина не знала чим себе зайняти, тож і блукала вулицями міста в пошуках пригод, або ж розважалася із друзями. Та от останнім часом поряд з Іриною її друзі помітили двох набагато старших хлопців. Коли в неї запитували хто це такі, дівчина всіх заспокоювала і казала, що це її добрі знайомі.
Ось і того пізнього жовтневого вечора друзі Ірини бачили її в компанії із тими ж хлопцями. Юнаки приїхали на своєму авто і запропонували дівчині поїхати погуляти. Ірина не відмовилась, а навпаки, з радістю погодилась. Тієї ночі дівчина вперше не прийшла ночувати додому.
На ранок злякана і збентежена мати, не знаючи де її дочка, попрямувала по допомогу до міліції. Жінка повідомила про те, що Іра пішла вечором гуляти і не повернулась додому. Та коли Валентина Петрівна разом із співробітниками кримінальної міліції у справах дітей Лубенського МВ повернулась до себе в оселю, дівчинка вже була вдома.
Працівникам міліції Іра розповіла, що вона поїхала із своїми знайомими гуляти. Хлопці запропонували їй випити. Дівчина не відмовилась, проте від вжитого вона дуже швидко сп’яніла і заснула. А вранці прокинувшись у одного із своїх товаришів, повернулась додому. Коли Ірину спитали чому вона поїхала з хлопцями, остання сказала: — “Вони мене запросили, я й поїхала.”
Далі міліціонери встановили особи товаришів дівчинки, які її споїли та притягли їх до адміністративної відповідальності за ст. 180 КУпАП (доведення неповнолітнього до стану сп’яніння). За вище вказане порушення друзяки заплатили штраф. А з неповнолітньою гулякою була проведена бесіда профілактичного змісту та наголошено на недопущення подібних історій.
Оперуповноважений СКМСД Лубенського МВ Віталій Котубей говорить: «В ситуації, яка склалася, окрім вини двох дорослих хлопців, що запропонували неповнолітній дівчині спиртне, є ще й вина з боку матері, яка зовсім не контролює свою неповнолітню доньку. А був би контроль з боку батьків то подібних ситуацій ніколи б не траплялося».

Автор: Олена Якимець, інспектор Лубенського МВ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 листопада 2010, 11:44 | Лубни | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації