Вхід | Реєстрація

Мешканець Глобинщини вимагав у односельця 15 тисяч

На початку листопада 2010 року в Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС в Полтавській області звернувся мешканець одного із сіл Глобинського району. Чоловік повідомив, що знайомий вимагає від нього 15 тисяч гривень за надану послугу. За невиконання вимоги погрожує «боржнику» фізичною розправою над ним і членами його сім’ї.
Олексій (потерпілий) розповів, що попросив Івана (знайомого), жителя міста Глобино, допомогти повернути його землю, незаконно привласнену одним із місцевих фермерів. Словом, фермер не сплачує кошти за оренду і відмовляється повертати землю законному землевласнику.
Через деякий час, пояснює Олексій, Іван повідомив йому, що зробив все можливе і чекає належної винагороди за допомогу в розмірі 15 тисяч гривень. Коли селянин натякнув йому, що такої суми в нього немає, ситуація різко змінилася – він і його родина стали об’єктом погроз. А через кілька днів «приязний» Іван перейшов від слів до діла: відібрав автомобіль марки ГАЗ. Проте на цьому погрози не припинилися і виснажений постійним страхом за життя рідних чоловік звернувся до управління боротьби з організованою злочинністю.
Після низки оперативно-розшукових заходів оперативники БОЗ області затримали та заарештували 40-річного „вимагача”, який, як з’ясувалося, неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності і, зокрема, за вбивство. А значить –  цілком міг реалізувати свої погрози.
На даний час уже порушено кримінальну справу. Триває досудове слідство.

Автор: Вікторія Повшенко, оперуповноважений відділу УБОЗ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 листопада 2010, 15:14 | Глобине | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації