Вхід | Реєстрація

Не дивлячись на фінансову кризу, будівельна галузь Полтави постійно розвивається

Це, у свою чергу, відображається на темпах цивільного будівництва та на забезпеченні житлом полтавців. Про це говорили начальник відділу та розподілу житла Полтавського міськвиконкому Інна Маляренко та начальник управління капітального будівництва Володимир Годня на спільній прес-конференції. Побували на ній і наші кореспонденти.
Наразі на квартирному обліку у Полтавському міськвиконкомі перебуває близько 4 тис. сімей, з них 568 родин - пільговики, які мають право на позачергове отримання житла. У місті діє кілька програм, покликаних задовольнити потреби, зокрема, останніх. Одна з них - «Доступне житло». Згідно з нею, 30% вартості квартири виділяється з міського бюджету, 70% фінансують самі бажаючі придбати житло. Не дивлячись на фінансову кризу, підкреслюють начальник управління капітального будівництва Володимир Годня та керманич відділу обліку та розподілу житла Інна Маляренко, кошти на будівництво міський бюджет виділяє у повному обсязі. Першим будинком, введеним за програмою, стала багатоповерхівка на Боровиковського, 3. Тоді квартири отримали 89 полтавських сімей, сплативши за квадратний метр по 2324 грн. Порівняно невисока вартість квартир, розподілених за програмою «Доступне житло», пояснюють фахівці, пов'язана з тим, що ділянки під забудову були вільні, а всі необхідні комунікації проведені у безпосередній близькості до об'єктів. Та й вартість зведення самих будинків, запевняє начальник управління капітального будівництва міськвиконкому, невисока.
Володимир Годня, начальник управління капітального будівництва Полтавського МВК:
- Вони будуються швидко, застосовуються технології панельного домобудування. Ми маємо генпідрядника, який, водночас, є і виробником будівельних конструкцій.
Наразі, говорять доповідачі, за програмою «Доступне житло» розпочато зведення 3-тьої багатоповерхівки за адресою Башкірцевої, 37. Тут вартість квадратного метру для населення становитиме 3150 грн. Бажання придбати тут квартиру виявило наразі 12 родин.
Основною ж умовою взяття на квартирний облік у МВК, наголошує начальник відділу обліку та розподілу житла Інна Маляренко, є реєстрація громадян у Полтаві впродовж не менше 3 років.
Інна Маляренко, начальник відділу обліку та розподілу житла Полтавського МВК:
- Стосовно того, куди звертатися: міськвиконком, Жовтнева, 36, кімн. 142, відділ обліку та розподілу житла. Наші фахівці приймають щовівторка та щосереди, проводяться консультації, надається перелік документів, які необхідно зібрати для постановки на облік. При наданні документів вони розглядаються на громадській комісії з житлових питань.
Працює у місті, говорять фахівці, і нова програма щодо забезпечення житлом працівників бюджетних установ. Для них зводиться будинок у мікрорайоні Левада. Багатоповерхівку планують ввести в експлуатацію наприкінці 2010.

Автор: www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 листопада 2009, 10:16 | Полтава | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації