Вхід | Реєстрація

Замість легких грошей – кайданки на зап'ястях

Крадіжки різноманітного майна й устаткування з автомобілів нині не дивина. Багато водіїв ігнорують неодноразові звернення правоохоронців з проханням не залишати своїх «залізних коней» на ніч біля під’їздів та на стоянках, які не охороняються, і цим вдало користуються злодії.
Чергового автовласника, який свою «п’ятірку» чомусь не поставив у гараж, а залишив ночувати біля його дверей, нещодавно ледве не «покарали» двоє молодиків. Хлопці вирішили «підзаробити» грошенят: знайомому одного із них потрібні були колеса до свого авто і вони взялися подешевше їх відшукати. Їздити, однак, по базарам та магазинам, де можна задешево придбати різне устаткування, а потім трохи дорожче продати своєму знайомому, юнаки не стали: вирішили, що «навар» буде занадто малий. Інша справа, якщо продати колеса, які самим дістануться «на шару», тобто крадені.
До крадіжки довго не готувались. Вночі пішли до гаражного кооперативу, примітили автомобіль, що стояв на вулиці, трохи «покрутились» біля нього та почали роботу. За декілька хвилин два майже нових колеса з титановими дисками хлопці вже котили безлюдною вулицею та думали про те, скільки грошей зможуть за них вторгувати. Їм і в голову прийти не могло, що не спали тієї ночі не лише вони одні.
«Працівниками карного розшуку проводились оперативні заходи по розкриттю скоєних автомобільних крадіжок, - говорить начальник сектору карного розшуку Київського РВ капітан міліції Олег Горобець. – Біля одного з гаражних кооперативів вони  помітили двох підозрілих молодиків та вирішили за ними прослідкувати. Оперативне чуття наших працівників не підвело – хлопці зайшли на територію гаражів та через деякий час вийшли звідти з краденими колесами. Було прийняте рішення затримувати злодіїв».
Коли міліціонери виринули з темряви перед крадіями та представились, зловмисники вдались до втечі. Одному із них вдалось вискочити на гаражі, які щільно стояни один біля одного, однак, вже за декілька десятків метрів його наздогнав оперативник та повалив на металевий дах. Другий втікач, забігши в тупик, намагався чинити фізичний опір, однак за якусь мить йому, як і товаришу, також прийшлось лежати обличчям донизу з наручниками на зап’ястях.
Затриманими виявились студенти одного з коледжів міста Полтави. Вісімнадцятирічний третьокурсник Сергій родом з Кобеляцького району, а шістнадцятирічний Олександр – першокурсник із міста Гадяча. За жагу до «легких грошей» найближчі декілька років з просторих класів та зручних парт, вони можуть «переїхати» на нари у заґратованих камерах. Відносно них вже порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка), яка передбачає обмеження або позбавлення волі на строк до п’яти років.

Автор: Володимир Пасічко, помічник начальника Київського РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 грудня 2010, 11:00 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації