Вхід | Реєстрація

Вуха, лапи, хвіст і жетон – ось мої документи!

У Кременчуці триває перепис домашніх собак. У кожного має бути реєстраційне посвідчення та жетон, що прикріпляється до нашийника. Якщо чотирилапий загубиться, то за номером на жетоні його повернуть господареві.
— Якщо знайдемо собаку з жетоном, віддамо господареві. Але власник повинен буде заплатити за перебування тварини в притулку близько 25-ти грн на добу, – розповідає директор КП «Спецсервіс-Кременчук» Юрій Холявський. – Також можемо забрати тварину у притулок, якщо її вигулюють не за правилами: немає намордника або собака не на повідку.
Взагалі, поки що жетон не допоміг жодному загубленому собаці, але робітники «Спецсервіс-Кременчук» сподіваються, що кременчужани серйозно поставляться до жетонів і кожен домашній собака буде мати номер на нашийнику. Хоча головна мета перепису собак не в цьому. Як говорить Юрій Холявський, насамперед перелік собак потрібен для того, щоб слідкувати за щепленнями проти сказу:
— Ми розпочали перепис домашніх собак із обходу багатоквартирних будинків у серпні, зареєстрували понад 800 чотирилапих і виявили, що понад 80 не щеплені. Про таких тварин повідомляємо у ветлікарню.
Головний ветеринарний лікар Юрій Сливка говорить, що власники зобов’язані привести собаку на щеплення. Якщо господар проти, то на нього складуть протокол та передадуть на адмінкомісію.
За словами Юрія Сливки, держава фінансує щеплення проти сказу і на місцях повинні порахувати домашніх тварин, аби знати, скільки вакцини знадобиться.
— Списки всіх домашніх собак мали б бути сформовані до 15 жовт­ня, але на сьогодні відзвітувалися лише керуюча компанія «Добробит» та один із ОСББ по вул. Пролетарській. Іншим житлово-комунальним установам розіслали приписи, що вони не виконують рішення сесії, де було затверджено Правила утримання домашніх тварин.
Директор КП «Спецсервіс-Кременчук» Юрій Холявський зазначає, що наразі спеціалісти його підприємства починають обхід приватного сектора. Також власники собак можуть самі прийти за посвідченням та жетоном за адресою: вул. Горького, 48/75, реєстрація безкоштовна.

Безхатченки залишаться без документів

Бродячих собак не реєструють, скільки їх у місті – не береться казати ніхто. Спеціалісти КП «Спецсервіс-Кременчук» зазначають, що з року в рік їх кількість приблизно однакова, а методи регулювання кількості тварин залишаються тими ж. Головний ветеринар Юрій Сливка планує обговорити це питання з мером: «Я готовий підтримати захисників тварин. Треба використовувати стерилізацію».
У міськСЕС підтверджують, що частіше городяни страждають від агресії домашніх тварин, ніж безпритульних. «Лише 20-25% постраждалих говорять, що їх вкусив бродячий собака. Нам треба нарікати не на тварин, а на власників! У багатьох господарів низька санітарна культура, вони не слідкують за тваринами».
У Кременчуці беруть на облік собак, але першість за сказом на Полтавщині посідають коти – майже 70% випадків хвороби. Раніше найчастіше джерелом сказу були лисиці.

Податок на улюбленців

Власники багатоквартирних будинків за утримання собак у 2009 р. платили 1,70 коп. Якою буде плата у наступному році  – невідомо, але фактом залишається те, що деякі власники відмовляються від реєстрації, побоюючись більш високого податку.

Автор: Лариса ГОРИСЛАВЕЦЬ, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 грудня 2010, 18:35 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації