Вхід | Реєстрація

“Лубно” вже не існує. Але шанс повернути гроші є

Кредитна спілка "Лубно” втратила свою ліцензію на право займатися фінансовою діяльністю. Але у неї залишилися борги перед своїми вкладниками. Адже депозити людям так ніхто і не повернув.
- Ми виграли суд проти кредитної спілки "Лубно” – розповідає вкладник спілки Віктор. – Але мало того, що втратили свої гроші, які там так і залишилися, але і викинули гроші на суд. Рішення у нас є, та виконувати його не поспішають.
За словами Віктора, обмануті вкладники направили листа з рішенням суду до виконавчої служби у місті Лубни. Минув місяць, але результату і досі немає.
- Тепер же, коли цієї кредитної спілки взагалі не існує, я думаю, що ніхто нічого і робити не буде, – зітхає Віктор.
Майно арештоване, а коли його продадуть – невідомо
Як пояснює ситуацію голова спостережної ради Віталій Кравченко, надія отримати свої гроші у вкладників все ж таки є. За його словами, дві третини коштів, які винна кредитна спілка, вже знайдено у формі майна спілки. Другу ж частину зараз розшукує міліція.
Тепер справа за виконавчою службою. Саме вона повинна конфіскувати майно, яке потім продадуть. І за рахунок цього буде погашена заборгованість перед клієнтами.
Але сам же голова спостережної ради говорить про те, що цей процес може зайняти багато часу – рік або півтора.
Зараз арештоване не тільки майно самої кредитної спілки, але і її власників. Тобто людей, які і відповідали за наші гроші. Вони зараз не можуть розпоряджатися та реалізувати власне майно. Серед майна спілки є кілька квартир у Лубнах, Миргороді і довгобуд у самому центрі Лубен. У нього були вкладені великі кошти – мільйони гривень. Зараз вирішується питання, хто буде закінчувати будівництво, адже на це майно накладено арешт.
Обмануті вкладники вже давно змирилися з думкою, що вони можуть не отримати свої гроші назад. Але відступатися від боротьби за свої кревні вони не планують.
Щодо керівників кредитної спілки "Лубно”, то наразі проти них порушено кримінальну справу. Судові процеси ще і досі тривають.
- По закону ми праві, – запевняє Віталій Кравченко. – Вже багато позовів суди задовольнили. Тож справа зрушила з мертвої точки.

Автор: www.pp.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 листопада 2009, 12:00 | Лубни | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації