Вхід | Реєстрація

За вихідні через ожеледицю травмувалося 148 полтавців

За даними Полтавського міського травматологічного пункту, за вихідні дні (18-19 грудня) до них звернулось 148 осіб з травмами через ожеледицю. Людей доставляють з переломами кінцівок, розтягненнями зв’язок, вивихами, черепно-мозковими травмами.
Щоб зменшити ризик травм в ожеледицю, фахівці управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації радять ходити не поспішаючи, злегка розслабивши ноги в колінах, ступаючи на всю підошву. Кращими для ходьби по льоду є підошви з мікропористої чи іншої м'якої основи без високих каблуків. Не тримайте руки ву кишенях - це збільшує можливість не тільки падіння, а й важких травм. Обходьте металеві кришки люків, слизькі ділянки тротуарів та сходів, адже вони, як правило, вкриті льодом.
Не ходіть краєм проїжджої частини дороги - можна впасти і опинитися на дорозі. В "слизькі дні" не перебігайте проїжджу частину дороги. У цей час гальмівний шлях машини значно збільшується.
При порушенні рівноваги швидко присядьте, бо це найбільш реальний шанс утриматися на ногах. При падінні не виставляйте руки по напрямку падіння, адже можете зламати кістки кисті та передпліччя.
Оскільки більш важкі травми отримують люди похилого віку, то їм без необхідності не треба виходити на вулицю під час ожеледиці. Якщо дуже потрібно вийти з дому, то можна прихопити із собою палицю з гумовим наконечником або з шипом.
Аби почуватися впевнено на слизьких вулицях, змайструйте перед виходом із будинку «льодоступи». Для цього наклейте лейкопластир чи ізоляційну стрічку на суху підошву і каблук (хрест-навхрест або східцем) і перед виходом натріть піском ( на один-два дні вистачає). Можна підошву перед виходом натерти наждачним папером, а ще краще прикріпити його на підошву (але від води піщинки наждачного паперу рано чи пізно обсипаються). Або намажте на підошву клей типу "Момент" та поставте взуття на пісок, радять в управлінні з питань надзвичайних ситуацій ОДА.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 грудня 2010, 13:25 | Полтава | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації