Вхід | Реєстрація

Річки вже немає. Не буде і дерев?

Річки вже немає. Не буде і дерев?
У кінці року годиться підбивати деякі підсумки. І так уже в нас прийнято, що всі намагаються більше говорити про позитив. Про людей хороших і справи їх гарні. Не буду сперечатися — доля істини в цьому є. І погоджуся із тим, що не все й погано в нашому спільному домі, який зветься Кобеляками і Кобеляцьким районом.
Та все ж не можна замовчувати і проблеми. Не буду називати всі негаразди і болючі питання, які є в нашому повсякденному житті. Зупинюся на конкретиці — на місті Кобеляки і на екологічній ситуації в ньому. Хоча й почну з міських доріг.
Ми вже звикли, що більшість доріг у райцентрі знаходяться у, м’яко кажучи, не ідеальному стані. На претензії щодо цього у влади є універсальна відмовка — грошей у бюджеті не вистачає. Нібито воно й так, і можна все зрозуміти й з усім погодитися. Та водночас… На розчищення річки Кобелячок витратили понад 300 тисяч гривень. І ще кілька мільйонів збираються «вбехати».
А я підійшла нещодавно до цієї річки і мимоволі почала плакати. Після того горе-розчищення річка майже зникла з нашої кобеляцької землі. І на оце жахіття пішло 300 тисяч бюджетних гривень?! А скільки ж піде, щоб колись чистенькі луки від чагарників із амброзії звільнити?
Завжди знаходяться гроші у міської влади і на спилювання дерев, а нових хоча б з десяток посадили. А я ж пам’ятаю, як після війни нас, школярів, возили в поля, де ми висаджували по їх межах молоді саджанці. Так створювалися полезахисні смуги. Нам розповідали, що дерева стримують суховії і насичують повітря киснем. А зараз що, в Кобеляках надлишок кисню з’явився? Як на мене, так узагалі потрібно заборонити таке неподобство, як знищення зелених насаджень. Тим більше — за бюджетні гроші. Чи я щось не так розумію?

Автор: Зінаїда КОСЕНКО для «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 грудня 2010, 15:12 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації