Вхід | Реєстрація

Театр Гоголя нарешті відкрито!

Театр Гоголя нарешті відкрито!
Подія ця знаменна не лише для міста, а й для всієї Полтавщини. Адже такого типу стаціонарний театр, як полтавський, – один з небагатьох в Україні. Вперше за два з половиною останніх роки Полтавський академічний музично-драматичний театр імені Миколи Гоголя прочинив свої двері глядачам. Здано лише його першу чергу, проте вже незабаром, говорять тут, поціновувачі драматургії зможуть переглянути вистави улюбленого театру в новому залі.
Малеча з усієї Полтави разом з батьками у п'ятницю ввечері відвідали відкриття головної ялинки міста. Привітати з Новим роком городян прийшли губернатор Полтавщини Олександр Удовіченко, голова Полтавської облради Іван Момот та Полтавський міський голова Олександр Мамай. Вітали дітлахів і казкові герої з Міського будинку культури, із власними віншуваннями з'явилися на сцені й Дід Мороз та Снігуронька – головні атрибути новорічного свята. Усі разом звірята та інші казкові герої запалили зелену красуню.
Юлія Палієнко, начальник управління культури Полтавського МВК:
— Відкриття головної ялинки в місті - це подія для будь-якої громади. І в Полтаві, незважаючи на таку не зимову погоду, ми з гарним настроєм зустрічаємо новорічні свята. Зичу здоров'я, щастя, натхнення і кохання.
І поки дітлахи з батьками продовжували веселитися коло ялинки, посадовці, присутні на святі, разом із представниками ЗМІ зайшли у гостинно прочинені двері Полтавського театру імені Гоголя. Тут з нагоди завершення першої черги капітального ремонту приміщення, що затягнувся на 2,5 роки, влаштували оглядини. Генпідрядник відремонтував підлогу і дах, замінив крісла, встановлено світло та звук, повністю зроблено внутрішній ремонт приміщення. Директор театру Олексій Андрієнко говорить: емоції – через край. Актори та колектив театру очікували на цю подію щодня з того моменту, коли залишили рідні стіни.
Олексій Андрієнко, директор Полтавського українського академічного музично-драматичного театру ім. М.В. Гоголя:
— Нарешті ця мить настала. Сьогодні ми заходимо в театр. Це новорічний подарунок для всіх нас: для акторів, для глядачів, для усіх полтавців. До 1 кітня, до Дня народження М.В. Гоголя, в той час буде проходити наш фестиваль «В гостях у Гоголя». На цей час ми плануємо відкриття театру.
Директор установи запевнив: реконструкції аж ніяк не вплинуть на театральні характеристики приміщення. І акустичні теж.
Олексій Андрієнко, директор Полтавського українського академічного музично-драматичного театру ім. М.В. Гоголя:
— Ми запрошували спеціалістів з Києвського інституту, який займався питаннями акустики. То вона залишиться такою ж, як і була.
Супроводжував гостей оновленими приміщеннями дух Миколи Васильовича, що відродився саме з урочистої нагоди відкриття театру. Керівники області та міста, які завітали на урочистості, привітали весь колектив театру з довгожданною подією та вручили цього дня грамоти активним його працівникам та тим, хто доклав зусиль до ремонту приміщення. Потому гості пройшли до святая-святих театру – глядацької зали. Нове убранство вразило усіх. Олександр Удовіченко певен: реконструкція театру була необхідна. І задля цього варто було пожертвувати понад двома роками очікування.
Олександр Удовіченко, голова Полтавської обласної держадміністрації:
— Не хлібом єдиним, як кажуть, живий чоловік. Тому, якраз Полтава - це духовна столиця України. 2,5 роки тому і ОР і ОДА прийняли рішення - нереставрований, після практично війни театр ми поставили на серйозну реконструкцію. Люди, які душею і серцем сприймають мистецтво, і театр не потребують якихось слів. Це органічна частка життя людини і вона повинна бути і прекрасною, і повинна доторкатися до великого мистецтва.

Автор: Віталій Улибін, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації