Вхід | Реєстрація

Віктор Бугайчук: Потрібно переглянути податкове навантаження на підприємства

13 січня 2011 року героєм рубрики «Позиція депутата», що постійно готує видання «Вісник Кременчука», став депутат Кременчуцької міської ради від ВО «Свобода» Віктор Бугайчук.
Текст статті подаємо нижче:
«Довідка. Бугайчук Віктор Михайлович, 53 роки.
Народився в  м. Сєверодонецьк Луганської області.
У 1975 році закінчив Сєверодонецьку СШ № 1 та вступив до Харківського політехнічного інституту на факультет електромашинобудування, який закінчив у 1981 році. Інженер-електрик.
З 1981 року по 1991 — інженер у Харківському ПНУ-413 на Кременчуцькій дільниці № 3.
У 1991 році призначений директором АТ «Електросервіс».
З 1997 року по 1999 рік — комерційний директор заводу комунального устаткування, а з 1999 року по 2002 рік — директор цього підприємства.
З 2002 року по 2010 рік працює директором ЗАТ «Кременчуцька електротехнічна компанія Ампер».
З липня 2010 року призначений на посаду голови наглядової ради ТОВ «АВМ Ампер».
Голова правління громадської організації «Асоціації підтримки підприємництва «Рада директорів промислових підприємств малого та середнього бізнесу».
Віце-президент Кременчуцької міської організації роботодавців.
Член Кременчуцької міської організації ВО «Свобода».
Депутат міської ради від Всеукраїнського об’єднання «Свобода».
Одружений. Виховує двох синів.

Віктор Бугайчук став депутатом міської ради вперше. І єдиним представником ВО «Свобода».
До ради прийшов не просто так. Каже, що знає, як наповнити міську казну без шаленої грошової оцінки землі. А ще він упевнений, що так приймати бюджет, як приймали цьогорічний  — не можна.
З найперших завдань, які поставив для себе – просвітницька робота серед молоді про національну ідею.
Віктор Бугайчук – керівник промислового підприємства, голова наглядової ради. Завод «Ампер» вже вийшов на докризовий рівень і, за словами Віктора Бугайчука, нарощує обсяги виробництва. «За мною підприємство, яке я зробив на рівному місці, — говорить     В. Бугайчук, — У мене є досвід, я знаю, що можу щось робити». Тому наступним кроком життя стало депутатство.
Він упевнений: депутати не повинні за власні гроші та гроші підприємства робити ремонти в школах чи купувати обладнання у лікарні. Але він це робить. Лише за останній час підприємство «Ампер» закупило обладнання для лікувального закладу. А днями за підтримки Віктора Бугайчука і ВО «Свобода» 20-й школі подарували 5 комп’ютерів та телевізор.
Навіщо Віктор Бугайчук прийшов до міської ради? Що планує робити?

«Воїни бувають різні»
Віктор Бугайчук — єдиний представник Всеукраїнського об’єднання  «Свобода» в міській раді. Він не став членом жодної фракції в міській раді. «Є такий вислів – один у полі не воїн. Але хочу сказати, що воїни бувають різні. Так, у міській раді я поки що один. Наш світогляд – український націоналізм. Скажіть, яка ідеологія у Партії регіонів? Чи у «Батьківщини»? Вони можуть її озвучити? Її – не існує. Їх ідея – олігархія, бажання якомога швидше збагатитись. І є такі приклади, коли людина йде від партії «Батьківщина», протестного електорату, а отримавши бажану посаду,  припиняє членство у своїй політичній силі на догоду владі», — говорить Віктор Бугайчук
Чи не головна ідея, яку депутат планує відстоювати, — це ідея націоналізму. «Як керівник підприємства, я розбираюсь і в формуванні бюджету, і в управлінні. Але свідомо увійшов до складу комісії з питань освіти, молоді, культури та спорту. Тому в моїх планах – впроваджувати національну ідею, вести роз’яснювальну роботу серед молоді та освітян. Це будуть лекції, зустрічі, діалоги з фахівцями. З головою комісії, пані Шиян, ми намітимо план. Думаю, це буде просвітницька, ідейна робота».

Позиція депутата
— Як Ви ставитесь до ініціативи збільшити надходження до міського бюджету за рахунок підвищення оренди землі для підприємств?
 — Як голова «Асоціації підтримки підприємництва «Рада директорів промислових підприємств малого та середнього бізнесу» та член громадської організації підприємців «Народна рада», зробив разом із колегами запити, чому грошова оцінка землі у нашому місті збільшилась у 5 разів. Разом з цим ми з’ясовуємо, якою вона є в інших містах. Наскільки я розумію, це рішення приймалось волюнтаристським шляхом. І коли ми отримаємо відповіді, наші організації намагатимуться змінити ситуацію. Моє підприємство, на відміну від інших, заплатило за 3 квартали минулого року 5 відсотків податків від валового обороту. У той же час інші міські підприємства сплачують 0,8%, 1,4%, 1,9% . У мене є такі дані.
Особисто для мене та мого підприємства нова оцінка землі – не проблема. Площу завод займає невелику. Але інші підприємства — «Кредмаш», КрАЗ, вагонобудівний, думаю, будуть «стогнати». Ще більше – малий та середній бізнес. Вони не потягнуть цього навантаження. І великі, і середні підприємства, на мою думку, вирішуватимуть цю проблему за рахунок зарплати. Може, не зменшення. Але і піднімати навряд чи будуть, бо всі працюють в конкурентних умовах.
— Які Ви бачите інші джерела наповнення міського бюджету?
— Вважаю, що потрібно переглянути податкове навантаження на підприємства. Думаю, це має бути 3-5% від прибутку. Я говорив вже про те, що є в місті підприємства, які навіть і одного відсотка не платять. І це питання не лише до підприємств, а і до податківців. Тут ще справа світогляду і  моралі: якщо ти заробляєш, то ти повинен давати й іншим достойно жити.
 А як бюджет міський приймали? Напередодні ввечері дали цифри, наступного ранку давали ще додаткову інформацію, часу на ознайомлення фактично немає. І вийшло не прийняття бюджету, а якийсь Клуб веселих та кмітливих. Як можна проголосувати за міський бюджет за 10 хвилин? Я єдиний депутат, хто проголосував проти прийняття міського бюджету. Щоб приймати такі важливі рішення, треба сісти, проаналізувати – поділити його на складові, оцінити, правильно це – чи ні, з’ясувати всі питання. Спочатку треба знати, для чого нам потрібні кошти, а потім – скільки і де їх взяти. У нас же — ані дискусії, ані обговорення. А для чого бюджет приймати так, як це зробили наші депутати? Щоб хтось з високої трибуни сказав, що все добре і ми вчасно прийняли бюджет міста?  Потрібно починати працювати над ним у листопаді, планувати його. А січень місто все одно живе за 1/12 від минулого року. То до чого був цей поспіх? Це нагадує  з’їзд Компартії з добре відомою практикою «одобрямсу».

Автор: Прес-служба Полтавської обласної організації ВО «Свобода»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 січня 2011, 10:17 | Кременчук | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації