Вхід | Реєстрація

В державі відсутня реальна програма будівництва доріг для проведення євро-2012

На сьогодні в державі відсутня реальна програма, яка б забезпечила будівництво та ремонт доріг, відповідно до стандартів, які вимагає УЄФА для проведення Євро-2012. Про це заявив начальник Служби автомобільних доріг у Полтавській області Роман Гнатенко під час колегії облдержадміністрації, що відбулася 26 листопада. „В цих умовах, звичайно, не має плану фінансування, не має плану виконання робіт. Нереалістична програма була підготовлена 2 роки тому: вона передбачала протягом трьох років фінансування галузі у сумі 200 мільярдів гривень. Але на сьогоднішній день ця програма виконана на 3%”, - зазначив керівник облавтодору.
За словами Романа ГНАТЕНКА, якщо у 2007-му році Укравтодор отримав з державного бюджету понад 6 мільярдів гривень, ще три мільярди із мільярдів гривень та п’ять мільярдів запозичень у міжнародних фінансових установах(при цьому обслуговування кредитів потребувало лише 1 мільярд гривень), то прогноз на 2010 рік передбачає державне фінансування та зовнішні запозичення у сумі 9 мільярдів гривень, але обслуговування кредитів становитиме вже 8,5 мільярда. Тобто реально „Укравтодор” може розраховувати на 0,5 мільярда обігових коштів. Тоді як утримання наявної мережі доріг лише по одній Полтавській області обходиться у 0,9 мільярди гривень. Реально ж на ці цілі облавтодор цього року отримав тільки 100 мільйонів, тобто в 9 разів менше.
На допомогу облавтодору із обласного бюджету цього року було виділено 22 мільйони гривні. Це дозволило зберегти колектив дорожників. Але, звісно, цих сум не достатньо для будівництва стратегічних шляхів. А згідно плану проведення Євро-2012 на території Полтавщини планується реконструювати трасу Київ-Харків-Довжанський, автодорогу Дніпропетровськ-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка (з будівництвом об’їзної дороги навколо Кобеляк), та ряд інших об’єктів. Але це тільки перспективний план на папері, оскільки наявних коштів вистачило поки що для реконструкції 15 кілометрів автодороги Київ-Карків. А у випадку із Дніпропетровським напрямком, ще навіть не виготовлений проект і не відведення земля під будівництво дороги.

Автор: Євген Лопушинський


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 листопада 2009, 15:52 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації