Вхід | Реєстрація

У Полтаві виступив Сергій Підкаура

У Полтаві виступив Сергій Підкаура
14 січня у Полтаву зі своїм новим проектом «Без фільтру» приїхав з концертом Сергій Підкаура.
Сергій відомий в Україні музикант та композитор. Колишній гітарист гурту «The Вйо» вже 11 років співпрацює з Наталею Могилевською. Багато її пісень написав саме Підкаура. Крім цього, він пише й іншим зіркам, наприклад, Олександру Пономарьову. Разом з ним Підкаура виступав на Євробаченні в ролі гітариста.
На концерті у полтавському рок-н-рол кафе «Villa Крокодила» музикант  разом зі своїм гуртом «Без фільтру» виконав пісні з власного репертуару, та з репертуару Наталі Могилевської.
Сергій Підкаура під час концерту кілька разів висловив велику радість від того, що бачить у залі багато знайомих облич, друзів, колишніх колег. Адже родом музикант з Кобеляк Полтавського району, тому у Полтаві відчуває себе на Батьківщині. Зокрема, у залі він привітав колишнього бас-гітариста гурту «The Вйо», який зараз керує одним з ринків Полтави.
Програма виступу тривала годину, кілька разів співака викликали на біс, дівчата, навіть подарували йому квіти. Хоча Сергій зі сцени кілька разів повторив, що засмучений від того, що ніхто не танцює, та все ж в кінці подякував за теплий прийом полтавцям, адже аплодисментів вистачало.

– Ви раніше писали пісні для різних виконавців, а самі не виступали сольно? Чому вирішили зараз створити свій проект?
– Я дуже ледачий. Мені постійно всі мої друзі казали, що треба створити щось своє, а у мене не доходили руки. Але нещодавно я відчув якусь пустоту всередині і зрозумів – якщо щось не зроблю, то мені буде сумно. Та й набридло бути просто правою рукою артиста. Хоча одне другому не заважає – я залишаюся гітаристом Наталії Могилевської, навіть, якщо матиму свій проект. Мої друзі музиканти  мене підтримали. Я «сколотив» програму з тих пісень, які хотів би грати, і успішно виступаю.

– Скільки концертів встигли дати і де?
–У нас поки що доволі дивна географія виступів. Спочатку ми виступали для діаспори у Німеччині, Полтава – це  вже четверте українське місто, де ми даємо концерт.

– В якому стилі ви граєте?
– Я б хотів, щоб ви послухали і мені сказали, бо я точно не знаю, як називають цей стиль музики. Мені цікаво, як сприймуть цю музику слухачі. Я пропоную пісні де багато слів.  Для мене важливе змістове навантаження, щоб люди мали змогу подумати, поміркувати.
Мабуть можна назвати стиль моєї музики «поп-рок», в якій є поняття пісні. Є куплет, приспів, є що поспівати, що запам’ятати.

– Чим займались до того, як створити власний проект?

– Не секрет, що 11 років я являюсь гітаристом Наталі Могилевської. В найближчих її сольних концертах буду приймати участь. Паралельно працював з різноманітними іншими виконавцями. Що стосується написання пісень, то останнім часом веду переговори з Матіасом. Новорічні свята поки що завадили нашій зустрічі.
Раніше писав пісні гурту «Авіатор» пісня «Манія», Олександру Пономарьову пісні «Серце», «Я за твою любов».

– Ви виступали з Олександром Пономарьовим на Євробаченні, коли Україна дебютувала в цьому конкурсі. Яке враження на Вас справив цей конкурс?
– Мені дуже сподобалось, що все було дуже красиво. Конкурс відбувався в Прибалтиці. Дуже подобалось відчувати себе частиною цього великого конкурсу, де змагаються люди з різних країн. Представники усіх делегацій  роздають сувеніри, значки. Кожного вечора усі конкурсанти, і ми в тому числі, презентували в якомусь кафе свою програму. На ці вечори приїжджали нас підтримувати з Кіркоров, Кличко. Це все справило на мене незабутнє враження.

– Гурт «The Вйо» був учасником відомого раніше хіт-параду «Територія А», з ведучою Анжелікою Рудницькою Ви зняли спільний кліп. Зараз підтримуєте з нею дружні стосунки?
– Був такий період в цьому хіт-параді. Ми відчули як гурт, що нам треба спробувати сили ще десь, так би мовити, «відпочковувались» від цього шоу. З Анжелікою ми зняли кліп на пісню, яку я написав їй. Потім, можна сказати, що ми розійшлися як в морі кораблі. Дружніх стосунків немає, при зустрічі вітаємось і все.

– Чи часто приїжджаєте на Полтавщину? Адже родом Ви з Кобеляк.
– Зараз приїжджаю часто, бо музиканти з мого нового проекту усі з Полтави. Тому приїжджаю інкогніто репетирувати. Це мої давні знайомі, вони працюють у філармонії, їх послужний список доволі великий. Як колектив ми існуємо не один рік. Просто раніше грали на якихось закритих так званих VIP-вечірках. Мою музику вважають не рафінованою, але і не «фаст-фудом». Тому користувались успіхом на таких дорогих вечірках.

– Маєте родину? Де проживаєте?
– Вже давно живу в Києві на Подолі. Маю дружину Наталю, яка до речі написала пісню «Полюби меня такой», яку виконує Наталя Могилевська. Ще я молодий батько, щасливий і з невеликими синіми колами під очима (сміється) – маю сина Матвія, якому один рік і два місяці.

– Ким би були, якби не реалізували себе в музиці?
– Мені здається я був би одним з таких дурнуватих військових. Такий ходив би і жорстоко зверхньо промовляв: «Ви – ніхто!» (сміється).

Автор: Валентина Зайченко, www.kolo.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 січня 2011, 17:38 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації