Вхід | Реєстрація

Студент – no problem?

Студент – no problem?
Чи легко бути молодим? Старше покоління вважає, що нічого простішого немає, а насправді у молоді стільки проблем!
Зовні вони гарні, впевнені та завзяті, а насправді – вразливі та гіпервідповідальні, бо доводиться вирішувати стільки завдань! Що ж заважає студентам жити спокійно та комфортно? За даними соціологічних досліджень, найбільше непокоїть молодь висока вартість навчання і пошуки тимчасової роботи, бо ніхто не хоче залежати від батьків у 18-20 років (ну, хіба що зовсім ліньки працювати!). Далі у рейтингу проблем – переобтяження навчальними заняттями та маленький розмір стипендії.
«Хліба та видовищ!», – саме цього прагнуть студенти. Слідом за грошовими проблемами йдуть ось які: не подобаються «сірі» совдепівські аудиторії, сучасній молоді хочеться нових технологій у викладанні. Студенти подекуди скаржаться, що викладачі не зацікавлені у роботі, їхні лекції нудні та «мертві».
— Лише одиниці педагогів переймаються тим, як їх слухає аудиторія. Причому це не залежить від віку чи досвіду викладача, одні хочуть зацікавити студентів, а інші просто «відчитують години», – ділиться 2-курсник КНУ Ігор.
При цьому самі викладачі кажуть, що студенти не хочуть докладати жодних зусиль і лише скаржаться. Можливо, так і є, але в День студента редакція «КП» повністю на боці молодих, тому продовжуємо відстоювати їхню позицію. Зокрема багато студентів непокоїть­ся і через те, що вони помилилися з вибором професії. Дуже прикро, але майже половина говорить, що не має стимулу до навчання, бо не бачить майбутнього. Це підтверджують й офіційні дані: «За результатами опитування Полтавського обласного Центру праці, 60% молоді не хоче працювати за своєю професією, коли звертається до агентств у пошуках роботи», – коментує директор Центру Анатолій Безпалюк.
Не легше живеться й учням, які, здавалося б, під батьківським крилом взагалі ні про що не турбуються. Учениця ліцею № 4 Єлизавета Барська, готуючи наукову роботу з психології, провела анкетування серед випускників та студентів. З’ясувалося, що найбільше випускники школи налякані СНІДом і бояться його, як вогню.
— На другому місці – фінансові проблеми. Це не дивно. Старшокласники не заробляють гроші самостійно і не завжди задоволені обсягом коштів, які їм дають батьки. Третє місце серед проблем посідають стосунки у сім’ї. Відносини з вчителями для старшокласників – на четвертому місці,  – розповідає Єлизавета. – Проблеми студентів трохи інші, але цікаво, що сімейні стосунки в усіх вікових групах посідають одне з перших місць.
Українським студентам пощастило: в їхньому календарі аж два Дні студента! 25 січня наша молодь традиційно святкує разом із російськими студентами, а 17 листопада відзначає це свято за українським та міжнародним календарями.

Від чого у студентів голова болить?

(опитування студентів з наукової роботи Єлизавети Барської)
1. Стосунки у родині.
2. Безробіття.
3. Соціальна незахищеність.
4. Наркоманія.
5. Алкоголізм.
6. Фінансові проблеми.
7. Криміногенна ситуація.
8. СНІД.
9. Екологічні проблеми.
10. Спілкування з однолітками.
11. Платна освіта.
12. Проблема дозвілля.
13. Секс.
14. Стосунки з викладачами.
Юлія Кучевська, студентка факультету управління КНУ:
— На сьогодні однією з актуальних проблем молоді є працевлаштування. Знайти роботу без досвіду дуже важко.
Антон Воробйов, студент факультету механіки та матеріало­знавства КНУ:
— Проблемою для мене є планування вільного часу. Я маю широке коло інтересів – волонтерство, режисура, кіномонтаж, «Євроклуб». На відпочинок часу майже не залишається.

Автор: Лариса ГОРИСЛАВЕЦЬ, www.panorama.pl.ua, карикатура - dushkina.ru


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 січня 2011, 18:09 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації