Вхід | Реєстрація

Іменинник на своєму ж святі попрощався із життям

Іменинник на своєму ж святі попрощався із життям
Чи могла уявити Марина (імена героїв змінені), що того дня вона стане роковою жінкою у житті двох чоловіків, один з яких позбудеться життя, а інший – перекреслить собі долю вбивством.
Історія починалася досить банально – сорокарічна Марина вже більше двох років співмешкала з молодшим на дванадцять років Сергієм. Вони познайомилися та зійшлися, як то кажуть, за чаркою оковитої.
Марина до цього жила звичайним життям, мала чоловіка, доньку. Але коли сім років тому чоловік помер, жінка, не впоравшись з таким ударом долі, почала «топити» горе у чарці, втратила роботу, зіпсувала стосунки з дочкою.
Сергій у свої 28 років примудрився проміняти усе, що було доброго у його житті, на наркотики, спиртне та тюрму. Дружина, не змирившись з його життєвими пріоритетами, забрала маленького сина та пішла, а чоловік залишився у компанії «друзів» по пляшці. Так він і зійшовся з Оленою, став жити у неї, підробляв на так званих «шабашах» та витрачав усе зароблене на горілку.
23 січня ввечері Сергій запросив до себе знайомого Віктора, для продовження святкування дня народження, що був напередодні. Віктор прийшов із пляшкою, тож свято мало вдатися. Чоловіки відправили Марину до найближчого магазина по невибагливу закуску – хліб та апельсини, а самі тим часом продовжили «спілкування».
«Мене не було вдома лише 10 хвилин, - схвильовано розповідає Марина, - але, коли я повернулася, то побачила скривавленого Сергія, що лежав на підлозі.»
Виявляється, що поки жінка була у магазині, спілкування чоловіків зі спокійної бесіди переросло у бійку через ревнощі Сергія. Як потім розповів Віктор, він схопив пляшку та розбив її об стіну, щоб було чим захиститися від нападок Сергія, а потім випадково поцілив цією «розочкою» йому у шию. Останній впав на підлогу, стікаючи кров’ю.
Саме тоді до оселі повернулася Марина, вона викликала швидку допомогу, та намагалася затулити рану співмешканця руками. А Віктор просто втік, залишивши помираючого товариша та його жінку.
На момент приїзду швидкої медичної допомоги Сергій вже був без ознак життя. Лікарі продовжували реанімаційні заходи, але результату вони не дали. О 20.05 годині медики констатували смерть чоловіка.
Оперативники карного розшуку Октябрського райвідділу міліції Полтави одразу розпочали заходи по розшуку та затриманню підозрюваного. Вже через годину правоохоронці затримали Віктора.
Залишивши місце злочину, він попрямував додому.
Віктора також не назвеш добропорядним громадянином, за його плечима 5 судимостей за крадіжки, грабежі, незаконне заволодіння транспортом. Зі своїх 33 років життя 14 він провів за гратами, востаннє звільнившись із місць відбування покарань лише у 2009 році. Після звільнення зійшовся з жінкою, 8 місяців тому у них народився син. Проте пристрасть до спиртного та зустрічей з товаришами за інтересами залишалася головною розрадою життя.
Анатолій Гриценко, начальник Октябрського райвідділу міліції, говорить, що завдяки оперативній роботі розшуківців, підозрюваного вдалося затримати по гарячих слідах.
«По факту вбивства порушено кримінальну справу за статтею 115 Кримінального кодексу України, - коментує Анатолій Гриценко, - підозрюваний затриманий. Наразі слідчим проводяться необхідні слідчі дії для встановлення усіх обставин справи.»
За заподіяння смерті іншій особі Законом передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років. Банальна попойка для її учасників того вечора завершилася надто сумно. Вікторові загрожує перспектива чергового, на цей раз довготривалого, ув’язнення. Марина, вдруге за життя поховавши чоловіка, продовжує топити горе у чарці. А смерть Сергія стала ще одним яскравим прикладом безглуздого завершення змарнованого на злочини та горілку життя.

Автор: Анна Одякова, інспектор ВЗГ УМВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 січня 2011, 16:18 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації