Вхід | Реєстрація

Техогляд машинно-тракторного парку 2011 року

Згідно Постанови КМУ № 403 від 28.04.2009 року, затверджений порядок проведення державного технічного огляду тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних механізмів. Цей порядок чітко визначає процедуру проведення технічного огляду, дія цього порядку поширюється на юридичних та фізичних осіб, які є власниками зареєстрованих інспекціями машин.
На технічний огляд юридичні власники повинні представити:
копію довідки з єдиного державного реєстру,
протокол перевірки технічного стану машини,
реєстраційний документ на машину,
квитанцію сплати збору за технічний огляд
розрахунок суми податку з власників транспортних засобів на поточний рік.
Фізична особа на технічний огляд повинна представити:
копію картки фізичної особи-платника податків (ідентифікаційний код);
протокол перевірки технічного стану;
реєстраційний документ на машину;
посвідчення тракториста-машиніста відповідної категорії;
медична довідка за встановленою формою про придатність особи керувати представленою машиною;
квитанцію збору за проведення техогляду.
Звертаю увагу всіх фізичних власників колісних тракторів, податок за об’єм двигуна в 2011 році не сплачується, але інспекція проконтролює сплату податку за попередні роки.
За техогляд трактора, самохідної машини на рахунок інспекції Держтехнагляду сплачується 22 гривні 46 коп. За техогляд причепа та іншого зареєстрованого причіпного інвентаря сплачується 18 гривень 73 коп. Ці кошти перераховуються на рахунок інспекціі державного технічного нагляду Полтавської ОДА:  ЄДРПОУ 21043321, МФО 831019 в ГУДК України в Полтавській області, р/р 31258272210082, вид доходу 25010100
На час техогляду в районі буде працювати два підприємства, які мають право проводити діагностику машинно-тракторного парку та видавати відповідні протоколи. На час техогляду власники повинні вже мати при собі протоколи діагностики. Протокол дійсний на протязі 45 діб. Незалежно від цього, інспекція контролює наявність вогнегасника, аптечки, знака аварійної зупинки та двох противідкатних упорів, відповідність номерів вузлів та агрегаті записам у свідоцтві про реєстрацію.
У разі, коли представити машину для техогляду в установлений строк неможливо або за результатами техогляду машину визнано несправною, ії власник, або уповноважена ним особа, подає до інспекції письмову заяву про проведення техогляду, місце, день та час якого узгоджуються інспекцією з власником машини.

Автор: В.КАТИШКОВ, головний державний інспектор інспекції Держтехнагляду


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 лютого 2011, 11:28 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації