Вхід | Реєстрація

«Я не хотів її вбивати, треба було швидше відкривати мені двері…»

«Я не хотів її вбивати, треба було швидше відкривати мені двері…»
У селі Вирішальному Лохвицького району сталося вбивство пенсіонерки, яка проживала одиноко в своєму будинку на окраїні села. Першим, хто дізнався про трагедію з бабусею став сусід, який періодично навідувався до старенької з продуктами харчування. Вранці, 26-го лютого, він виявив бездиханне тіло сусідки в одній із кімнат будинку, на підлозі. Далі чоловік викликав медиків та правоохоронців.
За словами керівника Лохвицького райвідділу міліції Анатолія Сича, першочергово правоохоронці уважно оглянули місце скоєння злочину, здійснили подвірні обходи та опитали мешканців села. Згодом міліції стало відомо, що до Вирішального часто приїздить 24-річний молодик з сусіднього села. Начебто тут у нього приживають батьки. Та як з’ясували працівники міліції, останній візит «чужинця» був присвячений зовсім не рідним.
Як встановили оперативники, Іван (ім’я змінено) проживав у селі Бешти разом зі своєю співмешканкою. У селі Вирішальному він інколи відвідував батьків та останнього разу молодий чоловік приїхав до села не для гостин. Зі слів Івана, близько 19-ї години вечора він приїхав до села шукати металобрухт. Будучи напідпитку, у одній із хат він побачив у вікні світло, а тому вирішив зайти до господарів, попросити ще чарку. На стукіт у двері, старенька господарка відмовилася відкривати та Іван наполягав на своєму, буквально вибиваючи двері. Злякавшись нічного гостя, бабуся таки відчинили йому, за що й поплатилася власним життям...
Як розповів Анатолій Семенович, Іван наніс декілька ударів ногами та руками по тілу пенсіонерки. Жінка не довго чинила опір та від отриманих стусанів впала додолу. Не розгубившись, Іван пройшов по кімнатах та подивився на статки старенької. У кімнатці чоловік знайшов мобільний телефон, який він забрав із собою. Ушафі Іван виявив пляшки зі спиртним, які бабуся приберегла для гостей. Три пляшки вина та пляшку горілки 1960 року випуску чолов’яга прихопив із собою та подався геть.
Нині головного підозрюваного – Івана – затримано. У міліції він виправдовує свої дії досить просто: «Я не хотів її вбивати, треба було швидше відкривати мені двері…»
Дії чоловіка підпадають під ознаки частини 1 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). На даний час порушено кримінальну справу.

Автор: Алла Квіта, інспектор ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 березня 2011, 10:16 | Лохвиця | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації